Aktier: Credit Agricole i stærk stigning i Paris

Milde vinde blæste onsdag ind over aktiebørserne i Europa, hvor forhåbninger om, at der findes en løsning i forhold til problematikken omkring Grækenland, afspejlede sig i stigende risikolyst blandt investorerne.

Det britiske marked skilte sig dog ud med et marginalt fald, men bortset fra det var billedet positivt, og Stoxx Europe 600-indekset nåede med en stigning på 0,8 pct. det højeste niveau siden november 2007.


- Grækenland og eurozonen bliver nødt til at finde et godt kompromis. Investorerne har været undervægtet i europæiske aktier, så det er derfor, at hver svag dag i markedet er en købsmulighed for investorerne, siger Andreas Lipkow, senior markedsstrateg hos Kliegel & Hafner, til Bloomberg News.

Efter et par dage med store fald vendte stemningen for de græske aktier til det positive. Det toneangivende indeks i Athen steg godt 1 pct., anført af stigninger i flere af bankaktierne.


På børsen i Paris steg CAC 40-indekset endvidere 0,9 pct., og også her var det primært takket være bankaktierne. Credit Agricole var med en stigning på 7,7 pct. dagens store vinder, efter at banken præsenterede et overskud i fjerde kvartal på 697 mio. euro, hvilket var et godt stykke over de 563,2 mio. euro, der var ventet i markedet ifølge Bloomberg.

Gode regnskabstal kom der også fra bilproducenten Peugeot, der efter at have barberet ned i omkostningerne kunne fremvise sit første årlige overskud i tre år. Det belønnede investorerne med en stigning på 6,6 pct.

Den franske cementgigant Lafarge steg desuden 1,5 pct. efter nyheden om, at det i år venter en indtjeningsfremgang på op til 18 pct., hvilket, udover forbedrede markedsforhold, vil være drevet af omkostningsbesparelser og en lavere oliepris.


På børsen i Madrid var der positiv opmærksomhed om vindmølleproducenten Gamesa, der efter annonceringen af to ordrer på samlet 150 megawatt i Brasilien steg 5,1 pct.