Aktier: Commerzbank i front for grøn ugestart i Europa

Med ganske få undtagelser fik de store europæiske aktieindeks sig en god start på ugen mandag.

Læs mere
Fold sammen

 

FTSE 100-indekset i London endte tæt på uændret, men DAX-indekset i Frankfurt steg 1,0 pct., og CAC 40-indekset i Paris løftedes 0,5 pct. Samtidig steg det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks 0,4 pct.

Med som inspiration havde investorerne et sæt solide PMI-tal for fremstillingssektoren fra såvel Europas vækstmotor, Tyskland, som eurozonen samlet set. Begge tal overraskede positivt i forhold til økonomernes forventninger.

- De europæiske aktiemarkeder stiger i dag. Med til at trække aktierne op er tal for erhvervstilliden i eurozonen, der er bedre end ventet, skriver Jesper Bamberger, der er senioraktierådgiver hos Nordea, i en kommentar.

Med helt i toppen blandt enkeltaktierne var tyske Commerzbank, der leverede over forventning i sit regnskab for tredje kvartal.

Storbanken landede et resultat før skat på 401 mio. euro, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde forudset et resultat på 312 mio. euro. På bundlinjen blev det til et overskud på 207 mio. euro, hvilket var 15 mio. euro mere end ventet.

Commerzbank steg med 6,8 pct. til 10,70 euro i Frankfurt.

I bunden fik svenske Electrolux ørerne i maskinen, efter at de amerikanske konkurrencemyndigheder har sagt nej til selskabets forslag til frasalg i forbindelse med overtagelsen af General Electrics hvidevaredivision.

Ifølge en advokat fra myndighederne er forslaget langt fra nok til at erstatte den konkurrence, der vil gå tabt ved en eventuel overtagelse.

Electrolux faldt 5,4 pct. til 238,40 svenske kr. i Stockholm.