Aktier: Comeback til FLS mens WDH sænkes af finanshuse

Det danske aktiemarked ligger fredag middag fortsat lavere, efter at det fra åbningen fulgte en generel negativ tendens på de internationale aktiebørser.

Foto: ERIK REFNER. Topchef i beton- og minefabrikselskabet FLSmidth, Thomas Schultz
Læs mere
Fold sammen

FLSmidth og TDC revancherer sig dog efter torsdagens fald, men ellers ligger hovedparten af de øvrige eliteaktier lavere i C20 Cap, der ved 11.30-tiden noterer et fald på 0,9 pct. til 1005,54. Siden fredag i sidste uge er indekset faldet fra niveauet 1013,91.

- Vi følger den tendens, der er i udlandet omkring os, både i USA i går og også det øvrige Europa i dag. Vi havde en rigtig god periode i oktober og er så stødt på lidt negative markeder her i november, siger seniorrådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

FLSmidth markerer sig positivt med en stigning på 1 pct. til 254,3 kr. efter et fald på 6,4 pct. torsdag, da selskabet præsenterede regnskab for tredje kvartal. Regnskabet viste en grundlæggende svagere driftsindtjening end ventet og har efterfølgende fået analytikerne hos Danske Markets til at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra tidligere "køb". Hos Jyske Bank fastholdes dog en positiv anbefaling af FLSmidth-aktien.

- FLS faldt en del tilbage efter det lidt forvirrende regnskab, hvor der blev flyttet rundt på en del poster. Vi har valgt fortsat at være positive på den, efter at vi har fået kigget det i sømmene. Vi mener stadig, at der er meget værdi i selskabet, om end der måske er nogle udfordringer på deres områder med blandt andet råvaretemaet i øjeblikket. Så "sentiment" er ikke super stærkt, men værdisætningen, synes vi, er attraktiv stadigvæk, forklarer Martin Munk.

Jyskes kursmål på FLS-aktien er dog reduceret en tier til 290 kr. per aktie.

Der er også positiv stemning om TDC-aktien i fredagens marked, hvor den ligger 1,6 pct. højere i 36,62 kr. efter et fald på 3,4 pct. torsdag, da det kom frem, at Bank of New York Mellon havde solgt TDC-aktier og nu har en ejerandel på mindre end 5 pct.

- På minussiden findes William Demant, som er presset af nogle analytikerkommentarer. Det er forklaringen på, at den nu mister noget momentum, efter at den i en periode ellers har haft en stærk kursperformance, siger Martin Munk.

Både Nordea og Carnegie har sænket deres anbefaling af WDH-aktien til "hold" fra "køb", mens Handelsbanken har trukket sin anbefaling ned på "akkumuler" mod tidligere "køb". Aktien ligger fredag middag 3 pct. lavere i 614 kr.

Pandoras rekordstime brydes endvidere med et fald på 1,2 pct. til 839,50 kr.

- Pandora har også haft en rigtig fin udvikling efter sit regnskab, så det ligner noget profithjemtagning her på den korte bane med den her markedsstemning, vi nu har i dag, siger Martin Munk.

Fald er der også i A.P. Møller-Mærsk-aktierne, efter at prisen for at fragte en container fra Kina og ud i verden er faldet for anden uge i træk. Raterne faldt gennemsnitligt med 15,1 pct. i denne uge, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden. Mærsk B-aktien handles 1,0 pct. lavere i 9860 kr.

Uden for C20 er G4S under pres i kølvandet af en kritisk analyse fra storbanken Royal Bank of Canada. Banken gentager anbefalingen "underperform" men sænker kursmålet for aktien, der har sin primære notering i London, til 210 pence fra 230 pence, rapporterer Bloomberg News.

Royal Bank of Canada peger blandt andet på, at G4S ' forretning inden for værdihåndtering er strukturelt udfordret, og at usikkerhederne rækker ind i 2016. På London-børsen falder G4S med 5,0 pct. til 224,30 pence, mens aktien i København ligger 5 pct. lavere i 23,61 kr.

SAS-aktien fortsætter derimod de seneste dages stigninger med et plus på 3,9 pct. til 15,90 kr. Tidligere på ugen kom det frem, at SAS var i gang med at hyre 500 nye kabineansatte, hvilket er den største rekruttering af kabinepersonale inden for de seneste 15 år.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk