Aktier: Coloplast tager fokus i ventet positiv start

Meget tyder på, at de danske aktier meget vel kan gå en positiv start i møde torsdag, efter at de danske papirer faldt en smule tilbage onsdag, hvor der ellers var positiv stemning over det meste af Europa.

Onsdag faldt C20 Cap-indekset med 0,3 pct. til 968,53, selv om der var stigninger på mellem 0,7 og 0,9 pct. blandt de største toneangivende indeks i Europa. Tilbagegangen i Danmark kom blandt andet på grund af sammensætningen af C20 Cap-indekset, hvor et fald til blandt andre Novo Nordisk, der vejer tungt, trak meget ned.

Samtidig er der igen fremgang til oliepriserne efter ellers tunge fald til den europæiske referenceolie, Brent, på det seneste, og også det kan være med til at give stemningen et løft.

I Asien er der torsdag morgen stor fremgang til de kinesiske aktier, der har været voldsomt volatile og har taget massive fald over den seneste periode, og i forhold til situationen omkring Grækenland kigger investorerne frem mod fredag, hvor grækerne - i hvert fald efter planen - skal aflevere nye forslag til kreditorerne, som vil diskutere disse ved et topmøde søndag.

Medicoselskabet Coloplast har fået et klap på skulderen af den amerikanske storbank Goldman Sachs, der har tilføjet aktien til sin "conviction buy-liste" over foretrukne aktier. Kursmålet for Coloplast er ganske vist også blevet sænket med 30 kr. til 580 kr., men anbefalingen "køb" er fastholdt.

Coloplast sluttede onsdagens handel 0,5 pct. højere i 430,90 kr.

Analytikerfokus er der også til ingrediensproducenten Chr. Hansen, der har fået løftet sit kursmål hos den britiske storbank HSBC, som nu har målet 375 kr. mod tidligere 315 kr., mens den neutrale anbefaling "hold" fastholdes.

Chr. Hansen faldt med 0,9 pct. til 347,30 kr. onsdag.

Torsdag er også sidste dag for de investorer, der ønsker at positionere sig i Tryg, inden forsikringsselskabet afleverer sit regnskab for andet kvartal fredag morgen.

Analytikerne venter ifølge estimater fra Ritzau Estimates tilbagegang i resultaterne - blandt andet fordi de lave renter har presset investeringsresultatet helt i bund.

Tryg-aktien faldt 0,6 pct. til 137,10 kr. onsdag.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk