Aktier: Coloplast skal forsøge at slikke sårene

En uventet nedjustering fra medicoselskabet Coloplast kostede dyrt på kursen i tirsdagens handel, og derfor vil aktien naturligt komme i fokus igen onsdag på det danske aktiemarked, der overordnet ser ud til at åbne i positivt terræn.

Efter dansk børslukketid er det amerikanske aktiemarked - målt på det brede S&P 500-indeks - steget, og hvis det skal være retningspilen herhjemme, er der udsigt til fremgang. Tirsdag steg C20 Cap-indekset 0,3 pct. og lukkede i 981,17.

Coloplast måtte tirsdag nedjustere forventningerne til selskabets salgsvækst og indtjening, hvilket blandt andet skyldes udfordringer på det britiske marked og en hensættelse i forbindelse med et forlig med det amerikanske justitsministerium, der har undersøgt selskabets markedsføringspraksis i USA.

Coloplasts forventninger til regnskabsåret 2014/2015 lyder nu på en organisk vækst på 7 pct. mod tidligere 8-9 pct., mens overskudsgraden ventes at lande på 32 pct. mod 34 pct.

Den melding var ikke ligefrem investorernes kop te, og derfor blev Coloplast-aktien sendt ned med 7,9 pct. til 446,30 kr.

Oven på nedjusteringen har en række finanshuse været ude og justere kursmål for medicoaktien. Herhjemme har Danske Bank sænket kursmålet til 515 kr. fra 590 kr.

Blandt de udenlandske finanshuse har den schweiziske storbank Credit Suisse sænket kursmålet med knap 20 pct. til 470 kr., mens Morgan Stanley og Kepler Cheuvreux har skåret henholdsvis 50 kr. og 56 kr. af kursmålet, så det nu hedder 486 kr. og 480 kr.

Hvis man ser væk fra stomi, kontinens og sårpleje, kan der blandt sidepapirerne komme fokus på luftfartsselskabet SAS, der torsdag præsenterer regnskab for andet kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.

Derudover vil der i onsdagens løb været kvartalsopdateringer fra ejendomsudviklingsselskabet TK Development og investeringsselskabet Scandinavian Private Equity (Speas).

/ritzau/FINANS