Aktier: Coloplast og Novo trækker op fra start

Med Coloplast og Novo Nordisk som nogle af de store trækheste er det danske C20 Cap-indeks torsdag åbnet 0,5 pct. højere i 1010,76 på dagen for den britiske folkeafstemning om EU.

De foregående fire dage er det danske eliteindeks steget på faldende frygt for britisk EU-exit - og den tendens fortsætter altså fra dagens start torsdag.

- De finansielle markeder vil naturligvis have fokus stift rettet mod valget. I denne uge har markederne handlet som om, ?ja?-siden vinder, og sker det ikke, er der naturligvis lagt op til usikkerhed og ?risk-off?-stemning, skriver chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank i en kommentar.

Coloplast topper i C20 med en stigning på 2,0 pct. til 502 kr., efter at selskabet onsdagens holdt kapitalmarkedsdag i Minneapolis. Her kom det blandt andet frem, at Coloplast i de kommende år vil poste flere penge i sine sårplejeprodukter. Planen er, at området skal vokse til det dobbelte i de kommende år.

Efter den begivenhed har analytikerne hos DNB Markets løftet anbefalingen af Coloplasts aktie til "køb" fra "hold".

Investorerne fortsætter endvidere med at samle op i Novo Nordisk efter sidste uges fald i aktien. Fra morgenstunden stiger aktien med 1,3 pct. til 352,30 kr.

Torsdag morgen kunne FLSmidth i en pressemeddelelse fortælle, at det har fået en kontrakt i Indien på design, indkøb og levering af udstyr til en komplet cementproduktionslinje med en kapacitet på 3000 ton om dagen.

FLSmidth offentliggør ikke ordrens værdi, men den er ikke over 200 mio. kr., da det i så fald ville udløse en fondsbørsmeddelelse. FLSmidths aktie endte onsdagens handel med en stigning på 0,8 pct., men trods ordren falder aktien fra åbningen torsdag med 0,4 pct. til 249,10 kr.

Vestas har aktuelt ikke "særlige" behov for yderligere investeringer i kapacitet, siger vindmølleproducentens administrerende direktør, Anders Runevad, til Ritzau Finans.

- Jeg mener, at vi har en god kapacitet og et godt globalt fodaftryk i forhold til produktionen, og jeg ser ikke nogle særlige behov for yderligere investeringer lige nu, siger han.

Onsdag var Vestas den mest stigende aktie i C20 med et plus på 2,4 pct., og torsdag stiger aktien med 1,4 pct. til 463,30 kr. fra start.

Nordea ligger i bunden af C20 med et fald på 1,0 pct. til 61,95 kr., efter at analytikerne hos JPMorgan har sænket anbefalingen af aktien til ?neutral? fra tidligere ?overvægt.? Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Også Swedbank har sænket anbefalingen af Nordea - til "neutral" fra "køb".

Der kommer torsdag kvartalsregnskab fra møbelvirksomheden Boconcept, der i øjeblikket er i færd med at blive overtaget af kapitalfonden 3i. Regnskabet dækker fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Aktien ligger uændret i 496,50 kr. og ligger dermed tæt på de 500 kr., som kapitalfonden har tilbudt at købe aktierne i selskabet for.