Aktier: Coloplast og Novo holder begejstringen nede

For tredje handelsdag på stribe er der tilbagegang for de danske aktier mandag formiddag, hvor C20 Cap-indekset falder en smule tilbage.

Endnu en gang er udsvingene dog ganske begrænsede, mens investorerne lader op til regnskabssæsonen for tredje kvartal, der skydes i gang med tal fra forsikringsselskabet Tryg tirsdag.

Blandt enkeltaktierne er der fokus til medicinalpapirerne, hvor nedturen fortsætter for Novo Nordisk, mens Lundbeck og også Genmab mandag er at finde i den sjove ende af C20 Cap, der samlet set sætter sig 0,04 pct. til 1008,27.

Alle tre har fået nyt fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Genmab har fået tildelt såkaldt Priority Review-status for den supplerende registreringsansøgning, som blev indsendt fra selskabets licenspartner, Janssen Biotech, i august 2016 vedrørende brug af Daratumumab i visse bestemte kombinationsbehandlinger.

»Det er selvfølgelig en positiv meddelelse, men jeg tror ikke, at vi vil se en markant kursstigning i Genmab baseret på den her nyhed. Men aktien kunne godt outperforme det generelle marked i dag. Jeg havde forventet, at de ville få denne "Priority Review," efter at FDA tidligere havde givet behandlingen "Breakthrough"-status,« siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Genmab-aktien stiger med 1 pct. til 1147 kr.

LUNDBECK TOPPER - NOVO FLOPPER

Endnu bedre går det for Lundbeck, der stiger med 1,4 pct. til 219,80 kr.

Selskabet har fået godkendt sit antiepileptiske middel Carnexiv som midlertidig erstatning for oral medicin hos patienter med visse typer epileptiske anfald af FDA, og det bliver positivt modtaget.

Omvendt skal Novo Nordisk bruge yderligere tid og kræfter på at få et af sine nye insulinmidler godkendt i USA. FDA ønsker nemlig flere oplysninger om det hurtigtvirkende middel Fiasp.

Og dermed fortsætter kvalerne for Novo, der dykker med 0,8 pct. til 268,20 kr. efter fredagens fald på 1,2 pct.

Heller ikke medicoselskabet Coloplast er for godt kørende. Aktien her har været ramt af en stor svækkelse til det britiske pund på det seneste, idet netop Storbritannien er selskabets største marked.

Coloplast-aktien falder med 0,8 pct. til 486,60 kr.

NKT FÅR ROS FRA DANSKE

Blandt sidepapirerne er der fremgang til NKT Holding, der generelt har været godt kørende siden meddelelsen om, at NKT skal splittes op i to.

Danske Markets har indledt dækning af NKT med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 550 kr.

NKT-aktien stiger med 2,1 pct. til 439,30 kr.

Også flytteselskabet Santa Fe har fået positiv opmærksomhed fra analytikerhånd, idet Carnegie har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 80 kr.

Santa Fe stiger 4,5 pct. til 70 kr.

Forsikringsselskabet Tryg stiger desuden 0,3 pct. til 139,30 kr. på det, der er den sidste dag for investorerne til at positionere sig inden tallene for tredje kvartal, der rammer handlerbordene tirsdag morgen.

/ritzau/FINANS