Aktier: Coloplast kan få lille løft i ellers stille marked

Efter at oliekartellet Opec løb med alle overskrifterne og satte liv i finansmarkederne onsdag, ser det ud til, at juleroen så småt begynder at indfinde sig, og at det bliver en lidt mere stille dag på aktiemarkederne torsdag.

Foto: JUSTIN LANE. Arkivfoto: New York Stock Exchange.
Læs mere
Fold sammen

Dermed kan fokus rette sig mod enkeltselskaber, hvor det er Coloplast, der i dansk regi har de største nyheder.

Opec-landene nåede sent onsdag eftermiddag til enighed om en aftale om at mindske produktionen af olie, hvilket gav medvind til de olierelaterede selskaber, som var med til at sende de europæiske aktiemarkeder op. Det danske eliteindeks, C20 Cap-indekset, endte dog med at sætte sig marginalt med 0,1 pct. i indeks 968,52.

De amerikanske aktiemarkeder satte sig onsdag en smule på trods af stigninger i olierelaterede selskaber - men futures på de amerikanske indeks ligger torsdag morgen i marginale minusser. Samtidig peger den toneangivende DAX-future mod et lille fald.

Det kan pege mod en åbning med et lille fald på det danske aktiemarked på den første dag i december.

COLOPLAST KAN FÅ LILLE PIL OP

Coloplast kunne sent onsdag meddele, at medicoselskabet har købt amerikanske Comfort Medical for 1,1 mia. kr.

Købet vil, når det gennemføres, resultere i en lille justering af medicoselskabets forventninger til 2016/17. Det drejer sig om forventningerne til salgsvæksten i danske kroner, som vil blive 1-2 pct.point højere end de 5-6 pct., som Coloplast stillede i udsigt i forbindelse med årsregnskabet fra den 2. november.

- Det strategiske fit er godt. Det, der er Coloplasts problem i USA, er netop at få produkterne ud til slutbrugerne. Det er det, man har kæmpet med, og en af måderne er netop at købe en distributør, siger Michael Friis Jørgensen, der er chefanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

Han vurderer, at købet kan sende Coloplast-aktien en spids op. Medico-aktien steg onsdag 1 pct. til 445,90 kr.

Siden tirsdag er prisen på Nordsøolie steget fra 47,32 dollar tønden til 52,51 dollar per tønde. Alene onsdag steg den 9,6 pct., og stigningen er fortsat torsdag morgen.

Af samme grund kan der herhjemme komme fokus på A.P. Møller-Mærsk, som ofte følger olieprisens udvikling - det var dog ikke tilfældet onsdag, hvor Mærsks B-aktie faldt 0,5 pct. til 9310 kr.

Desuden skriver Børsen, at Mærsk og Dong, risikerer efter et potentielt salg af deres aktiviteter i Nordsøen at stå med regningen for oprydningen. Ifølge Energistyrelsen vil det koste 41 mia. kr. at rydde den danske del af Nordsøen op.

Dong-aktien faldt 1,5 pct. til 239,50 kr. onsdag.

ANALYSEHUSE SER PÅ ELITEPAPIRER

Torsdag morgen kan der også komme fokus på flere eliteaktier, som er blevet set efter i sømmene af analytikere.

Vestas har fået skåret 60 kr. af sit langsigtede kursmål af finanshuset Goldman Sachs. Det lyder nu på 620 kr. - anbefalingen er fortsat "køb", viser data fra Bloomberg News. Vindmølleaktien faldt onsdag 1,5 pct. til 463,20 kr.

Det franske finanshus Exane BNP Paribas har indledt dækning af transport- og logistikkoncernen DSV, som får tildelt anbefalingen "outperform" og et kursmål på 361 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Onsdag sluttede DSV-aktien 0,6 pct. højere i 315,90 kr. År til dato er aktien gået frem med 16,3 pct.

William Demant bliver nu set mildere på af den britiske storbank HSBC, der hæver anbefalingen til "hold" fra "reducer". Kursmålet er dog blevet trimmet til 116 kr. fra tidligere 118 kr., rapporterer Bloomberg News.

WDH-aktien steg onsdag 2,4 pct. til 118,80 kr.

Novozymes, der onsdag faldt 0,2 pct. til 237,80 kr., har fået en storaktionær mindre. Det er den skotske kapital- og pensionsforvalter Baillie Gifford & Co., der har reduceret sin beholdning afB-aktier i Novozymes til 4,92 pct. af aktiekapitalen og 1,92 pct. af stemmerne.