Aktier: Coloplast fører an i moderat C20-plus

Stemningen omkring de danske aktier er helt som ventet positiv torsdag morgen, efter at de danske papirer faldt en smule tilbage onsdag, hvor der ellers var positiv stemning over det meste af Europa.

Onsdagens fald herhjemme kom nemlig, selv om der var stigninger på mellem 0,7 og 0,9 pct. blandt de største toneangivende indeks i Europa, men torsdag er der også fremgang at spore under hjemlige himmelstrøg, hvor C20 Cap-indekset stiger med 0,5 pct. til 972,97 efter omkring fem minutters handel.

Der er atter fremgang til oliepriserne efter ellers tunge fald til den europæiske referenceolie, Brent, på det seneste, og det er med til at give stemningen et løft.

Samtidig er der i Asien stor fremgang til de kinesiske aktier, som har været voldsomt volatile og har taget massive fald over den seneste periode, og i forhold til situationen omkring Grækenland kigger investorerne frem mod fredag, hvor grækerne - i hvert fald efter planen - skal aflevere nye forslag til kreditorerne, som vil diskutere disse ved et topmøde søndag.

Blandt enkeltaktierne har medicoselskabet Coloplast fået et klap på skulderen af den amerikanske storbank Goldman Sachs, der har tilføjet aktien til sin "conviction buy-liste" over foretrukne aktier. Kursmålet for Coloplast er ganske vist også blevet sænket med 30 kr. til 580 kr., men anbefalingen "køb" er fastholdt.

Coloplast-aktien fører an i C20-regi med en stigning på 1,7 pct. til 438 kr.

Analytikerfokus er der også til ingrediensproducenten Chr. Hansen, der har fået løftet sit kursmål hos den britiske storbank HSBC, som nu har målet 375 kr. mod tidligere 315 kr., mens den neutrale anbefaling "hold" fastholdes.

Chr. Hansen stiger med 0,7 pct. til 349,80 kr.

Den indekstunge Novo Nordisk-aktie, der onsdag var med til at trække C20 Cap-indekset ned, stiger med 0,4 pct. til 365,30 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Torsdag er også sidste dag for de investorer, der ønsker at positionere sig i Tryg, inden forsikringsselskabet afleverer sit regnskab for andet kvartal fredag morgen.

Analytikerne venter ifølge estimater fra Ritzau Estimates tilbagegang i resultaterne - blandt andet fordi de lave renter har presset investeringsresultatet helt i bund.

Tryg-aktien stiger med 0,3 pct. til 137,50 kr.

Blandt sidepapirerne er der en smule fokus til Rella Holding, der har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor den endelige beslutning om en likvidation efter planen skal tages.

Likvidationen har været under opsejling længe, da Rella Holding solgte sin eneste aktivitet - B-aktierne i mediekoncernen Aller Holding - til Aller. Det betyder, at aktionærerne i Rella kan se frem til udbetaling på 77,50 kr. per aktie.

Netop derfor har Rella-aktien også befundet sig i det leje længe, og torsdag morgen koster den uændret 77 kr.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk