Aktier: Coloplast-aktie fortsætter nedtur i grønt marked

Coloplast-aktien fortsætter derouten på det danske aktiemarked onsdag, efter at medicoselskabet tirsdag kom med en overraskende nedjustering, der satte sit tydelige præg på aktiekursen.

Faldet onsdag er dog noget mere beskedent. Tirsdag faldt aktien 8,9 pct., mens den i de første handler onsdag falder 1,4 pct. til 440 kr., hvilket dog er nok til en sidsteplads i C20 Cap-indekset, hvor alle de øvrige aktier ligger i plus.

Selve indekset stiger 0,5 pct. til 986,34 og forsætter dermed fremgangen fra tirsdagen. I toppen ligger Tryg og FLSmidth med stigninger på 1,3 pct. og 1,2 pct., uden at der dog er nogle bagvedliggende nyheder til at forklare fremgangen.

Coloplast måtte tirsdag nedjustere forventningerne til selskabets salgsvækst og indtjening, hvilket blandt andet skyldes udfordringer på det britiske marked og en hensættelse i forbindelse med et forlig med det amerikanske justitsministerium, der har undersøgt selskabets markedsføringspraksis i USA.

Oven på nedjusteringen har en række finanshuse været ude og justere kursmål for medicoaktien. Herhjemme har både Danske Bank og Nordea skåret på kursmålet, mens det for de udenlandske finanshuse gælder blandt andre Credit Suisse, Morgan Stanley og Kepler Cheuvreux.

Hvis man ser væk fra Coloplast, er der fokus på luftfartsselskabet SAS, der torsdag præsenterer regnskab for andet kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Derudover skriver dagbladet Børsen onsdag, at den svenske, norske og danske regering muligvis kan være klar på et salg af flyselskabet på den anden side af valget. SAS-aktien 1,7 pct. til 12 kr.

Inden handelsstart har der været regnskab fra ejendomsudviklingsselskabet TK Development, der måtte se sidste års overskud vende til et underskud. TK-aktien stiger alligevel 2,8 pct. til 9,25 kr.

Der har også været tal fra investeringsselskabet Scandinavian Private Equity (Speas), der omvendt formåede at fordoble resultat før skat til et plus på 52,2 mio. kr. Speas-aktien stiger 1,2 pct. til 17.200 kr.

/ritzau/FINANS