Aktier: Coca-Cola kommer brusende fra start i USA

Det går fremad på det amerikanske aktiemarked onsdag, der er en af årets travleste regnskabsdage. Foreløbigt har der været flere positive overraskelser, heriblandt fra Coca-Cola, og det har muligvis medvirket til at få markedet på rette kurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Futures indikerede således fald indtil omkring godt en halv time før børsens åbningstid, men stemningen er vendt - også i Europa, der ellers var præget af kursfald det meste af formiddagen. S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct., og Nasdaq- og Dow Jones-indekset har begge lagt fra land med plusser på 0,2 pct.

På regnskabsscenen har Coca-Cola, Boeing, McDonald's og den amerikanske medicinal- og medicovirksomhed Abbott foreløbigt leveret tal. I aften, når den amerikanske børs er lukket, følger regnskaber fra blandt andre Facebook, Ebay og AT&T.

Coca-Cola, der stiger 1,1 pct., opnåede et justeret overskud på 0,48 dollar per aktie i første kvartal, hvilket var et stykke over de 0,42 dollar per aktie, som analytikerne adspurgt af Bloomberg News havde forventet.

Boeing fløj ud af første kvartal med en indtjening per aktie på 1,97 dollar mod forventet 1,80 dollar, og Abbott leverede et justeret resultat per aktie på 0,47 dollar, hvilket var over 10 pct. mere end forventningerne om et resultat på 0,42 dollar. Abbott ligger 0,4 pct. højere, mens Boeing er drattet 0,9 pct.

Endelig har McDonald's leveret regnskab, og aktien stiger med 2,7 pct., trods et ordinært resultat per aktie på 1,01 dollar, hvilket var 5 cent lavere end ventet ifølge Bloomberg.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk