Aktier: Chr. Hansens himmelfart kan farve C20 grønnere

Der er udsigt til en rolig åbning af det danske aktiemarked, hvor Chr. Hansen Holding kan fortsætte himmelfarten ovenpå gårsdagens 12-tals-regnskab, efter at flere finanshuse har hævet kursmålene for selskabets aktier.

Foto: Shutterstock

Der har været overvejende plusser i den amerikanske handel siden det danske markeds lukketid. Til gengæld er der minusser på futures og generelt sur stemning på markederne i Asien, der er nervøse over Nordkoreas sabelraslen.

Chr. Hansen Holding har efter et flot regnskab for andet kvartal onsdag fået hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. af det schweiziske finanshus Credit Suisse, der gentager anbefalingen »neutral«.

Også Société Générale har kvitteret for regnskabet med en hævning af kursmålet til 505 kr. fra 445 kr. Den franske finanskoncern gentager anbefalingen »hold«.

Anbefalingen lyder fortsæt på »sælg« fra Nordea, der dog har løftet kursmålet til 390 kr. fra 375 kr.

Chr. Hansen steg onsdag 6,3 pct. til rekordkursen 504,50 kr. efter regnskabet, der bød på bedre vækst og indtjening end ventet.

Nets, der onsdag steg 0,1 pct. til 147,60 kr., får indledt dækning af sin aktie af den britiske bank HSBC. Dækningen indledes med et kursmål på 150 kr. og en anbefaling, der lyder »hold«.

Nets-aktien er hoppet opad siden i fredags, hvor kursmålet var på et niveau omkring 129,50 kr., efter at selskabet i weekenden bekræftede, at det havde modtaget købshenvendelser.

ISS, der onsdag faldt 0,4 pct. til 255 kr., holder øje med konkurrenten Sodexo, der senere vil fremlægge salgstal for tredje kvartal af 2016/2017.

SAS, der onsdag lå uændret i 14,40 kr., kigger til gengæld mod nord, når lavprisselskabet Norwegian præsenterer trafiktal for juli.

/ritzau/FINANS