Aktier: Chr. Hansen tager C20-teten med Mærsk i hælene

Ingrediensaktien Chr. Hansen bliver løftet øverst i C20 Cap i den tidlige handel mandag, hvor der generelt er positiv stemning blandt investorerne.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Også Mærsk-aktierne bliver løftet til toppen efter konsolideringsnyt fra containerbranchen i Asien.

C20 Cap stiger med 0,4 pct. til 1156,74 i den tidlige handel. Forinden har en bedre end ventet amerikansk arbejdsmarkedsrapport siden fredag blæst mildere vinde ind på markederne globalt. Først i USA og siden i Asien.

»Kombinationen af en stærk beskæftigelsesvækst og moderate lønstigninger var drømmescenariet for aktiemarkederne, der i USA kvitterede ved at sende S & P 500 op med 0,6 pct. i fredagens handel. De stigende aktiemarkeder præger også ugens første handelsdag i Asien, hvor aktierne på tværs af regionen trækker højere,« skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

Der er særligt fokus på A.P. Møller-Mærsk, da der har været gang i containersektoren siden dansk lukketid fredag, i og med at Cosco Shipping vil købe Orient Overseas.

Ifølge analytiker ved Jyske Bank Frans Høyer betyder fusionen, at noget af den overskydende kapacitet i markedet bliver reduceret, og det er alt andet lige positivt for branchen for helhed.

Det hænger sammen med, at for meget kapacitet på havene gennem de seneste år har været med til at presse priserne på containerfragt ned i historisk lavt og underskudsgivende niveau for rederierne:

»På den måde er konsolidering en positiv faktor. Vi mener bare ikke, at det er stort nok til rigtig at flytte på konkurrencesituationen på enten den ene eller den anden rute,« siger Frans Høyer til Ritzau Finans.

Oveni har tre japanske shippingselskaber etableret et fælles holdingselskab og et driftsselskab for at integrere deres containervirksomhed. Og så har Goldman Sachs løftet kursmålet på rederiaktien til 15.000 kr. til 13.900 kr. Anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie stiger 1,4 pct. til 13.360 kr.

CHR. HANSEN FÅR KØBSANBEFALING

Øverst i eliteindekset ligger ingredienskoncernen Chr. Hansen, der aflagde et pænt regnskab i sidste uge. Selskabet kan begynde ugen med en købsanbefaling hos Goldman Sachs, der tidligere anbefalede "neutral".

Dermed er det store finanshus' analytiker blandt de få, der ser et positivt potentiale i aktien. Ifølge Bloomberg er der blot tre købsanbefalinger af aktien, mens 12 er neutrale, og syv anbefaler "sælg".

Chr. Hansen stiger 1,7 pct. til 492,50 kr.

DSV har ligeledes været under analytikerluppen hos finanshuset Goldman Sachs, der har et lidt mere positivt syn på aktiekursen. Kursmålet lyder nu på 360 kr. fra tidligere 335 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg".

Transportaktien stiger 0,4 pct. til 395,50 kr.

Blandt eliteaktierne ligger kun Pandora-aktien samt TDC i negativt territorium med fald på henholdsvis 1,1 pct. til 668,50 kr. og 0,1 pct. til 37,30 kr.

SAS løftes til "køb" af Sydbank fra tidligere "hold". Kursen på aktien er siden årsskiftet steget med godt 36 pct.

Og så er det sidste dag, at investorerne kan positionere sig i forsikringsselskabet Tryg, inden selskabet tirsdag morgen kommer med regnskab for andet kvartal 2017.

SAS-aktien ligger 1,4 pct. højere i 14,80 kr. i den tidlige handel.

Tryg venter i 2017 en vækst i bruttopræmieindtægterne på 0-2 pct. i lokal valuta. Selskabet venter desuden, at vejrskader, justeret for store skader og genforsikring, vil lande mellem 500 og 550 mio. kr. i 2017, hvilket er på niveau med 2016.

Forsikringsaktien stiger 0,4 pct. til 139,90 kr.