Aktier: Chr. Hansen stiger i rødt eliteindeks

Chr. Hansen ligger tirsdag morgen som en enlig svale i C20 Cap med en stigning. Der er ikke nogen specifikke nyheder, der kan forklare, hvorfor ingrediensselskabet lægger ud i plus.

Læs mere
Fold sammen

Chr. Hansen stiger med 0,2 pct. til 419,10 kr.

Ellers peger pilen ned for de resterende aktier i eliteindekset, der falder med 1,0 pct. til 1006,1.

Heller ikke luftfartsselskabet SAS, der fløj ind på radaren med et markant reduceret underskud i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16, før fondsbørsen åbnede tirsdag, kan holde sig på vingerne. Aktien falder med 1 pct. til 19,30 kr. efter få minutters handel.

Kinesiske nøgletal udløste inden dansk åbning kursfald i Asien, da et markant dyk i eksporten og et stort fald i importen har overrasket økonomerne. Og selv om noget af faldet skyldes det kinesiske nytår, så er det ifølge Bloomberg News også et signal om en svag global efterspørgsel.

På den anden side overrasker tal for industriproduktionen i Tyskland. Industriproduktionen steg i januar med 3,3 pct. mod en forventet stigning på 0,5 pct., viser et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Hos luftfartsselskabet SAS fastholdes det, at 2015/16 bliver et år med et positivt resultat før skat og engangsposter. Underskuddet i første kvartal 2015/16 lød på 246 mio. svenske kr. mod et underskud i det samme kvartal året før på 640 mio. svenske kr. Det er blandt andet store besparelser på brændstofregningen, der har trukket i den rigtige retning.

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er i bunden af C20 Cap og bryder de foregående dages kursstigninger, der var bundet op på fredagens præsentation af positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza.

Efter præsentationen har syv finanshuse løftet kursmålet for aktien. Og tirsdag er det børshuset ABG Sundal Collier, der løfter anbefalingen til "køb" fra "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet er samtidig hævet til 445 kr. fra 375 kr.

Novo-aktien starter ud med et fald på 1,4 pct. til 381,10 kr.

Længere nede ligger Pandora, der falder med 1,9 pct. til 842,50 kr., og A-aktien i A.P. Møller-Mærsk, der falder med 1,4 pct. til 9180 kr.

Storbanken HSBC løftede mandag kursmålet for William Demant-aktien med 15 kr. til 565 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "reducer". Også britiske Barclays hævede sit kursmål for WDH-aktien, der nu lyder på 593 kr. mod tidligere 555 kr. Anbefalingen er fortsat "ligevægt".

William Demant var i toppen af eliteaktierne mandag med en stigning på 2,2 pct. Tirsdag morgen er aktien fortsat med i toppen af eliteindekset - dog med et fald på 0,4 pct. til 616 kr.

Der kan også komme interesse om Genmab, der har opdateret udviklingsplanerne for Arzerra. Det er den schweiziske partner Novartis, der har valgt et snævrere fokus i udviklingen af lægemiddelkandidaten Ofatumumab inden for autoimmune sygdomme, end tilfældet var hos Genmabs tidligere partner på området, Glaxosmithkline.

Ofatumumab, der under navnet Arzerra i forvejen markedsføres over for blodkræft, vil i løbet af andet halvår indgå i et fase 3-studie til behandling af recidiverende, multipel sklerose. Der er tale om et studie med en subkutan formulering af Ofatumumab.

Genmab-aktien falder med 0,4 pct. til 817,50 kr.

Bølgegangen for rederiet Torm ser ud til at være afløst af mere smult vande. Efter en langvarig restrukturering har selskabet lagt de røde tal bag sig og fik i tirsdagens årsregnskab et overskud før skat på 127 mio. dollar. De foregående fem år gav Torm et samlet underskud på 1,6 mia. dollar efter skat.

I år venter Torm et overskud før skat på mellem 100-180 mio. dollar, fremgår det af regnskabet. Samtidig har rederiet meldt ud, at man overveje at flytte hovedkontoret til Storbritannien, og at man vil tilbyde aktionærerne at bytte aktierne om til det nye selskab.

Torm-aktien stiger med 3,5 pct. til 89 kr.

Tirsdag kommer også emballageproducenten Hartmann med regnskab for 2015. Selskabets egen prognose byder på en omsætning på 2,0 til 2,1 mia. kr. og en overskudsgrad på 10-11,5 pct. Aktien stiger med 1,1 pct. til 273 kr. inden regnskabsaflæggelse.

Lån & Spar og Fynske Bank handler ikke længere inklusive retten til udbytte for 2015 på henholdsvis 8 kr. og 1,60 kr. per aktie, og det kan sætte de to papirer under teknisk pres tirsdag.

Lån & Spar falder med 3,6 pct. til 400 kr., mens Fynske Bank ligger uændret i 67 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk