Aktier: Chr. Hansen skiller sig ud i ellers bedøvet marked

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Chr. Hansen-aktien er den eneste, der for alvor rykker på sig i det danske C20 Cap-indeks, da ingredienskoncernen belønnes for sit pæne regnskab i morgentimerne. Ellers er der en flad stemning på børsen i København, og det samme gælder resten af Europa.

Eliteindekset C20 Cap stiger marginalt - 0,03 pct. til 1154,86 - ved 11.30-tiden, mens det brede europæiske Stoxx 600-indeks falder 0,1 pct. Investorerne afventer blandt andet reaktionerne på Nordkoreas missiltest samt aftenens mødereferat fra USA's centralbank, før de tager nye positioner i markederne.

Chr. Hansens regnskab viste bedre end ventet momentum i månederne marts til maj, selskabets tredje kvartal af regnskabsåret, hvor både væksten og driftsoverskuddet var bedre end ventet i markedet

Toplinjen voksede med 10 pct. på organisk basis, hvilket var en del pænere end de 8,6 pct., der var ventet ifølge Ritzau Estimates. Oveni leverede selskabet en EBIT-margin på 29,3 pct. mod konsensus om 28,5 pct. samt et løft af den nedre del af forventningerne til væksten i hele regnskabsåret.

»Chr. Hansen er et af de selskaber, der er priset højst på det danske marked, så hver gang, de kommer med regnskab, er de virkelig til eksamen for ikke at skuffe investorerne. Men næsten hver gang opfører selskabet sig som en 12-tals-student med regnskaber, der overgår forventningerne på alle parametre. Det gør dagens regnskab også,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank om regnskabet.

Markedet kvitterer også med et løft på 3,8 pct. til 492,90 kr. for aktien, som klart topper C20.

Med i toppen følger Vestas og Danske Bank, som begge stiger omkring 0,5 pct., selv om der ikke er selskabsspecifikt nyt ude om de to aktier.

I den kedelige ende er Novo Nordisk under pres. Selskabet har ellers fået øget sit kursmål en anelse hos finanshuset Bernstein, men stemningen om diabetesaktien er til den negative side, og den falder 1,2 pct. til 274,00 kr.

Uden for C20 er der fortsat fokus på Nets, efter at det i weekenden kom frem, at kapitalfonde har vist interesse for at købe selskabet af børsen. Desuden er der bekræftet interesse for engelske Worldpay fra betalingsselskabet Vantiv og storbanken JPMorgan, der undersøger muligheden for at købe selskabet, hvilket tyder på konsolideringstendenser i betalingsservice-industrien.

Nyhederne har de to foregående dage fået Nets til at stige kraftigt, og tirsdag toppede aktien introduktionsniveauet 150 kr., men onsdag er der lidt tilbagefald. Nets-aktien falder 0,8 pct. til 146,40 kr.

Københavns Lufthavne er under fortsat pres, efter at regeringen denne uge har fremlagt en plan for en national luftfartsstrategi, som vil betyde lavere afgifter for flyselskaberne. Aktien falder 3,1 pct. til 4980 kr. - det er tredje dag i træk med fald i størrelsesordenen 3-4 pct. - og samtidig er det første gang i år, at en aktie i lufthavnen kan købes til under 5000 kr.

Neurosearch har opjusteret forventningerne og ser nu et underskud af primær drift i størrelsesordenen 2,33,3 mio. kr. mod tidligere 4,55,5 mio.kr. Det sker efter salget af de tilbageværende rettigheder i prækliniske og kliniske aktiver. Neurosearch modtager en engangsbetaling på 5,5 mio. kr. Aktien stiger 1,5 pct. til 3,45 kr.

Et andet biotekselskab, Onxeo, fået positive resultater ved forsøg med midlet Asidna mod hudkræft. Også andre kræftformer viser effekt ved brug af midlet. Onxeo stiger 3,2 pct. til 31,90 kr.