Aktier: Chr. Hansen i rekord på rødt marked

Chr. Hansen Holding fastholdte sit momentum og lukkede mandag i rekord med en stigning til 545 kr., i et overvejende negativt C20 Cap-indeks hvor 16 ud af 20 aktier oplevede fald.

Den negative stemning slog igennem på tværs af de europæiske aktiebørser, efter at det nordkoreansk styre i weekenden endnu en gang affyrede et missil, som efter eget udsagn var en "perfekt succes", og en lukkedag på de amerikanske børser som følge af Labor Day.

- Først og fremmest er dagen præget af, at børserne har lukket i USA, og det præger aktiviteten i negativ retning i hele Europa - også i Danmark.

- Ellers har markedet været negativt fra morgenstunden, på grund af den usikkerhed omkring Nordkorea der giver en ekstra nervøsitet, som aktiemarkedet aldrig har godt af, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Det danske eliteindeks lukkede mandag med et fald på 0,5 pct. i 1175,04 og fulgte tendensen fra både de asiatiske markeder, hvor Nikkei-indekset faldt med 0,9 pct., og de store europæiske børser, hvor det tyske DAX-indeks lukkede med et fald på 0,2 pct., mens det britiske FTSE 100 faldt med 0,2 pct.

ENDNU EN REKORD TIL CHR. HANSEN

I toppen af C20 Cap-indekset lå Chr. Hansen Holding med en stigning på 0,6 pct. til 545 kr., hvilket er rekord. Den tidligere blev sat i fredags og var 542 kr., og det er dét momentum, som aktien fortsat rider på.

- Der er ikke noget nyt ude om Chr. Hansen Holding, men det positive momentum, vi har set det sidste stykke tid, er fortsat, siger Mads Zink.

I toppen af eliteindekset lå også Vestas, der steg med 0,5 pct. til 578 kr. Her var der heller ikke selskabsspecfikke nyheder, men det kom mandag frem, at Danmark og Kina vil bygge et testcenter for offshore vindenergi og en offshore vindpark i Kina.

Pandora tog bundplaceringen med et fald på 2,4 pct. til 654 kr. i mandagens marked. Hedgefonden AQR Capital har udbygget sin shortposition i aktien yderligere til 1,82 pct. af smykkevirksomhedens aktier fra 1,72 pct.

TOPDANMARK TRYKKET

Uden for C20 Cap tog den normalt rolige Topdanmark-aktie et af de største fald i over et år med 3,8 pct. til 239,10 kr.

Danske Bank har mandag udsendt en analyse af aktien, hvor bankens salgsanbefaling bliver gentaget, men banken har ikke yderligere kommentar om indholdet af analysen.

SAS-aktien var en af de danske aktier, som mandag steg mest med 3,2 pct. til 16 kr., inden flyselskabet tirsdag kommer med regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/2017.

Forventningerne til regnskabsåret for SAS er et "positivt" resultat før skat og engangsposter, men Sydbanks analysechef, Jacob Pedersen, har i en optakt til regnskabet peget på, at SAS meget vel kan have hentet et bedre resultat end ventet.