Aktier: Chr. Hansen falder på udsigt til direktørskifte

Chr. Hansen falder 3,2 pct. til 557 kr. fra åbningen efter nyheden om Cees de Jongs afgang, når en afløser er fundet.

Foto: Iris. Chr. Hansen falder 3,2 pct. til 557 kr. fra åbningen efter nyheden om Cees de Jongs afgang, når en afløser er fundet.
Læs mere
Fold sammen

Chr. Hansen falder mærkbart fra start tirsdag, efter nyheden om at selskabets topchef, Cees de Jong, vil stoppe for at forfølge en bestyrelseskarriere.

Samtidig falder Lundbeck yderligere, mens Pandora ligger blandt de stigende aktier i C20 Cap, som efter 10 minutters handel ligger 0,05 pct. lavere i 1101,87.

Det danske eliteindeks ligger dermed til at falde for ottende dag i træk.

»Cees har gjort et fantastisk stykke arbejde for Chr. Hansen og aktionærer, medarbejdere og andre interessenter. Når Cees de Jong forlader Chr. Hansen, vil det være en langt stærkere virksomhed, end da han tiltrådte, og med spændende fremtidsperspektiver,« udtaler bestyrelsesformand Ole Andersen i meddelelse fra Chr. Hansen.

I Cees de Jongs tid i Chr. Hansen er aktien mere end fordoblet fra kurs 223 i april 2013.

Lundbeck fortsætter desuden faldet fra mandag - dog i et mere moderat omfang på 0,2 pct. til 311,60 efter faldet mandag på 7,2 pct. efter en negativ analyse af selskabet fra Nordea.

Derimod ligger Vestas 0,7 pct. højere i 363,20. Selskabet kan komme i fokus, som følge af at Windeurope fra i dag og frem til 30. november holder en stor vindmøllekonference i Amsterdam.

Tirsdag er der analysenyt om DSV, som har fået hævet kursmålet af den britiske storbank HSBC til 543 kr. fra tidligere 505 kr. Banken gentager desuden sin købsanbefaling, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Det er formentlig årsagen til, at aktien fra handelsstart stiger 0,5 pct. til 484,90.

Pandora ligger helt i toppen af C20 med en stigning på 1,4 pct. til 566,50 kr., efter at det er kommet frem, at den amerikanske hedgefond Maverick Capital har skruet ned for sin spekulation i kursfald i aktien.

Der er også nyt om Mærsk, som venter, at Maersk Lines køb af konkurrenten Hamburg Süd ventes at falde på plads på torsdag. Det oplyser containerrederiet til Ritzau Finans.

Tirsdag blev den sidste eksterne forhindring ryddet af vejen, da myndighederne i Sydkorea har givet deres velsignelse til opkøbet - dog med betingelser.

Mærsks B-aktie stiger 0,6 pct. til 10.400 kr.

Firstfarms og RTX kommer tirsdag begge med regnskaber - henholdsvis for tredje og fjerde kvartal. Aktien i Firstfarms er endnu ikke handlet, mens RTX stiger 0,3 pct. til 173 kr.

/ritzau/FINANS