Aktier: Chr. Hansen bliver morgenens krydderi

Der står Chr. Hansen på menuen på det danske aktiemarked torsdag, hvor selskabets halvårsregnskab skal fortæres.

Læs mere
Fold sammen

Præsentationen kommer på, hvad der tegner til at blive en helt neutral aktiedag. Det amerikanske aktiemarked steg marginalt efter dansk børslukketid onsdag, men futures falder også marginalt, så retningspilen fra USA peger på en flad åbning.

Det danske eliteindeks C20 Cap, der tirsdag krydsede 1000 for første gang nogensinde, føjede onsdag yderligere 0,2 pct. til og lukkede i 1009,67. Blandt de enkelte eliteaktier satte såvel DSV, Novo Nordisk, som Novozymes og ISS lukkerekorder.

Bedst gik det dog torsdagens regnskabsaktuelle aktie, Chr. Hansen, der steg 1,7 pct. til rekordkursen 331,50 kr. forud for sit halvårsregnskab, der offentliggøres kl. 8.00.

Her vil der blandt andet være fokus på, hvad dollarens styrkelse betyder for forventningerne, og hvordan marginerne, som har været lidt pressede, bevæger sig. Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates venter analytikerne en omsætningsvækst på 7,5 pct. organisk i kvartalet til 199,3 mio. euro, mens bundlinjen ses lande på 34 mio. euro.

Danske Bank får sænket sit kursmål af Nomura fra 213 kr. til 200 kr., men børshuset fastholder anbefalingen ”køb”. Onsdag sluttede bankaktien uændret i 188,10 kr.

Der kan torsdag også komme fokus på SAS i forbindelse med de månedlige trafiktal kl. 11. Selskabet var ramt af strejke blandt kabinepersonalet i starten af marts med aflysninger af flyafgange til følge. Dog var rivalen Norwegian også ramt af strejke, hvilket kan have givet SAS flere passagerer. SAS endte onsdag uændret i 13,20 kr.

Brd. Hartmann, der steg 0,4 pct. til 253,5, bruger torsdagen på at udbetale udbytte på 9,50 kr. til selskabets aktionærer, så falder aktien mindre end det, vil der være tale om fremgang.

Viborg HK steg onsdag hele 62 pct. til 8,80 kr. på opkøb fra Hellerup Finans, der i forvejen er hovedsponsor for 1. divisionsklubben Lyngby BK. Målet for Hellerup Finans er at danne en egentlig sportsaktie.