Aktier: Chr. Hansen-dukkert og negativ start for C25

Chr. Hansen har fra åbningen torsdag lagt sig i bunden af et negativt eliteindeks, C25, efter at ingredienskoncernen fra morgenstunden præsenterede tal for første kvartal, som ramte under analytikernes forventninger.

Efter godt fem minutters handel ligger C25-indekset 0,6 pct. lavere i 1027,02, og de øvrige børser i Europa peger også ned fra morgenstunden, efter at historien om, at de amerikanske myndigheder efterforsker kinesiske Huawei for industrispionage, har bidraget til usikkerhed om muligheden for en handelsaftale mellem USA og Kina.

Nyheden kommer på et tidspunkt, hvor der ellers har været lidt mere optimisme om udsigterne for, at der ville kunne blive indgået en handelsaftale mellem USA og Kina.

»Det går lige i hjertet af de uløste forhold med Kina om intellektuelle rettigheder. Det er usandsynligt, at Kina bare vil trække på skulderen, hvilket giver et risikoaverst miljø. Tegn på gengældelse fra Kina kan presse aktierne yderligere,« siger analysechef Jasper Lawler fra London Capital Group i en kommentar.

FASTHOLDER FORVENTNINGER

Chr. Hansens regnskab for første kvartal skuffede en smule på såvel omsætning som driftsindtjening, mens den organiske vækst på 10 pct. var som ventet. Omsætningen steg i kvartalet til 269,4 mio. euro fra 254,4 mio. euro i samme periode sidste år, men analytikerne havde ifølge et estimat fra selskabet ventet en endnu større stigning til 274 mio. euro.

Driftsresultatet, EBIT, før særlige poster landede på 70,3 mio. euro mod ventet 73 mio. euro. Selskabet fastholder i øvrigt forventningerne til hele regnskabsåret, herunder forventningen om en organisk vækst på 9-11 pct.

Chr. Hansens aktie falder fra start med 3,2 pct. til 596 kr.

Jyske Bank oplyste onsdag aften, at det vil samle alle sine internationale banking-aktiviteter i København, og samtidig har banken besluttet at indlede en proces med henblik på salg af sin datterbank på Gibraltar.

FRASALG GIVER GOD MENING

Et frasalg af datterbanken giver god mening ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

»Det er en fornuftig beslutning, som investorerne vil synes godt om, hvis prisen, vel at mærke, er attraktiv. På den anden side er det næppe noget, som skal give anledning til større kursbevægelser. Dertil er Jyske Banks sydligste operation for lille,« skriver han i et notat.

Jyske Banks aktie falder imidlertid 1 pct. til 244 kr.

Fra analysefronten er der kommet nyt om Danske Bank, idet svenske SEB har valgt at sænke kursmålet for aktien i Danmarks største bank til 152 kr. fra tidligere 179 kr. Købsanbefalingen består.

Torsdag morgen falder Danske Bank med 0,7 pct. til 127,82 kr.

FLSmidth falder desuden 1,1 pct. til 317,10 kr., efter at Danske Markets har barberet kursmålet for aktien i ingeniørkoncernen til 420 kr. fra tidligere 475 kr.

Biotekvirksomheden Orphazyme har endvidere fået skåret kursmålet hos finanshuset Oddo BHF. Det nye kursmål lyder på 96 kr. mod tidligere 107 kr., viser data fra Bloomberg News. Finanshuset fastholder dog samtidig anbefalingen "køb".

Orphazymes aktie er åbnet 0,8 pct. lavere i 45,30 kr.

/ritzau/FINANS