Aktier: Chipotle står til kurstæsk i ventet positiv start

De amerikanske aktier lægger umiddelbart an til en positiv start mandag, og dermed ser det ud til, at der kan blive bygget lidt videre på den forrygende fredag, som de store indeks i USA fik sig.

Læs mere
Fold sammen

Inden den amerikanske åbning fredag viste arbejdsmarkedsrapporten for november i USA nemlig rigtig gode takter med en større jobskabelse uden for landbruget end ventet og en oprevidering af tallet for oktober.

Dermed er vejen formentlig banet for en renteforhøjelse ved Federal Reserves rentemøde i midten af december, og det tog markedet som et tegn på, at tilstanden i den amerikanske økonomi efterhånden er så god, at økonomien snart er parat til at stå på egne ben.

Det sendte samtlige tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, op med 2,1 pct. Og mandag peger handlen med futures på indledende stigninger på mellem 0,1 og 0,2 pct. for de tre indeks.

På selskabssiden er der fortsat fokus på restaurantkæden Chipotle, der er i modvind efter fund af kolibakterier i noget af selskabets mad. Det vil ramme kædens salg i fjerde kvartal, har Chipotle fortalt i en fondsbørsmeddelelse.

Aktien faldt både onsdag, torsdag og fredag i sidste uge, men efter meddelelsen, der blev udsendt sent fredag, har flere finanshuse også sænket deres anbefaling af aktien, som falder med 9,2 pct. til 509,75 dollar i det amerikanske formarked.

General Electric falder med 0,2 pct. til 30,44 dollar i formarkedet. Selskabet har trukket sig fra et salg af dets hvidevaredivision til svenske Electrolux, fordi konkurrencemyndighederne i USA har stillet sig på tværs.

Det rammer Electrolux, der også har en amerikansk ADR-notering, rigtig hårdt. På børsen i Stockholm falder selskabets aktie mandag med 12,3 pct. til 209,60 svenske kr.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk