Aktier: Celgene står til belønning i let positiv start

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier sigter mod en let positiv start på mandagens aktiehandel, hvis man skal tro handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer.

De indikerer omkring halvanden time før handelsstart indledende stigninger på op til 0,1 pct. for de tre toneangivende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

På selskabssiden er der positiv opmærksomhed til biotekselskabet Celgene, der laver lægemidler til behandling af blandt andet kræft.

Selskabet og partneren Juno Therapeutics har fremlagt nye data fra et igangværende studie med lægemiddelkandidaten JCARO17, der skal bruges til behandling af lymfekræftformen Non-Hodgkin.

De bliver positivt modtaget i formarkedet, hvor Celgene stiger med 3,8 pct. til 110,11 dollar.

Juno Therapeutics, der også er børsnoteret, stiger med 4 pct. til 61 dollar i formarkedet.

Legetøjsproducenten Mattel, der nok er mest kendt for Barbie-dukken, går omvendt en lidt sværere dag i møde efter offentliggørelse af foreløbige salgsdata for fjerde kvartal.

Selskabet fortæller i en meddelelse, at salget i fjerde kvartal ser ud til at blive ramt af en strammere lagerkontrol hos nogle af kunderne, ligesom visse brands har underpræsteret, skriver Bloomberg News.

Mattel falder med 1,6 pct. til 14,80 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS