Aktier: Carlsbergs og GNs regnskaber skal under luppen

Regnskaber fra Carlsberg og GN er på investorernes radar torsdag morgen, hvor der samtidig vil være fokus på Novo Nordisk, Coloplast og Lundbeck, som alle oplevede store kursudsving onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Det generelle marked ser ud til at åbne med små stigninger, da futures for de amerikanske aktier er steget siden dansk børslukketid onsdag, ligesom pilen også peger op for de europæiske.

Dermed er der udsigt til et grønt aktiemarked i Danmark, men det bliver formentlig enkeltaktier, som kommer til at diktere retningen i C20 Cap-indekset, der onsdag satte lukkerekord nummer 18 i år i indeks 1132,97.

REGNSKABER I FOKUS

Fra morgenstunden har både GN og Carlsberg været i ilden med regnskaber for første kvartal, som på overfladen overraskede positivt.

GN Group, der tjener sine penge på høreapparater og headsets, klarede sig bedre end ventet på toplinjen i første kvartal, hvor selskabet opnåede en omsætning på 2233 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 320 mio. kr.

Her havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 2132 mio. kr. og et driftsresultat på 317 mio. kr.

Carlsberg overraskede ligeledes positivt på toplinjen i første kvartal, hvor omsætningen voksede 5 pct., mens analytikerne havde ventet en fremgang på 3,3 pct.

Carlsberg, der ikke oplyser tal for indtjeningen, fremhæver en god udvikling på det russiske marked.

NOVO IGEN I FOKUS

Novo Nordisk-aktien vil igen komme i fokus, efter at medicinalselskabet onsdag offentliggjorde et bedre end ventet regnskab for første kvartal.

Aktien steg 6,8 pct. til 282,60 kr., og torsdag kan flere bankers justeringer og anbefalinger påvirke aktien. Norske DNB har blandt andet løftet kursmålet med 30 kr. til 290 kr. og gentaget anbefalingen "hold".

Omvendt havde Coloplast en sløj onsdag, hvor investorerne ikke var helt tilfredse med den organiske vækst i regnskabet for andet kvartal.

Amerikanske JPMorgan har efterfølgende løftet sit kursmål for Coloplast-aktien med 16,5 pct. til 473 kr. fra 406 kr., mens den negative anbefaling "undervægt" er fastholdt. Aktien lukkede onsdag i 556,50 kr. efter et dyk på 5,1 pct.

Lidt større var faldet hos Lundbeck, som måtte se aktien dykke 6,1 pct. til 316 kr., efter at flere banker sænkede anbefalingen af selskabet.

Det var dermed anden dag på stribe med et markant kursfald, som kom i kølvandet af blandede forsøgsresultater i et Alzheimers-studie med midlet Rexulti i tirsdags.

TDC OG FLS MED KONKURRENTNYT

TDC, der fredag er på banen med sit regnskab for første kvartal, har fået nyt fra konkurrenten Telenor. Det norske teleselskab vandt 9000 mobilkunder på det danske marked i første kvartal og løftede indtjeningen, som dog er et stykke fra at være tilfredsstillende set med selskabets egne øjne.

Der vil også være konkurrentnyt til ingeniørkoncernen FLSmidth torsdag, da den finske rival Outotec kommer med regnskab for første kvartal.

DSV har fået løftet kursmålet hos SEB til 440 kr. fra 405 kr., mens anbefalingen "køb" er fastholdt for aktien, som onsdag lukkede i 390 kr. efter et fald på 0,9 pct.

Uden for C20 kommer er der regnskaber fra konglomeratet Schouw, biotekselskaberne Bavarian Nordic og Bioporto samt Skjern Bank og Salling Bank.