Aktier: Carlsberg tynger, og Lundbeck trækker op i rødt C20

Carlsberg tager bunden blandt de danske eliteaktier i middagshandlen fredag, hvor investorerne ser frem mod den amerikanske jobrapport senere på dagen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK

Torsdag viste forløberen for rapporten, den private ADP-jobrapport, en skuffende udvikling i juni. Samlet falder de danske eliteaktier i C20 Cap med 0,3 pct. til 1148,19, og der er også en småsur stemning på de øvrige europæiske markeder.

I den gode ende af indekset ligger Lundbeck til et løft på 2,8 pct. til 379,70 kr., og det vækker undren hos chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

»Det skal siges, at det er under ekstremt tynd volumen, men Lundbeck handler lige nu 15 pct. over analytikernes gennemsnitlige kursmål for aktien, og det er aldrig sket før. Det virker, som om Lundbeck er helt skævt priset,« siger han.

Mens der ikke er selskabsspecifikke nyheder fremme om Lundbeck, har flere finanshuse kigget på Carlsberg-aktien, der falder 1,3 pct. til 669 kr. Bryggeriet har blandt andet måttet lægge navn til en sænket anbefaling hos britiske Barclays, der nu har vurderingen "undervægt" mod tidligere "ligevægt".

Samtidig har Kepler løftet sit kursmål for Carlsberg til 630 kr. fra 590 kr., hvilket dog fortsat er under den nuværende kurs.

Også Novo Nordisk ligger i den tunge ende af indekset. Deutsche Bank har sænket sit kursmål for medicinalselskabet til 310 kr. fra 327 kr., mens anbefalingen stadig er "køb".

Novo Nordisk-aktien falder med 1,0 pct. til 272,10 kr.

PANDORA UDVIDER DISNEY-SAMARBEJDE

Blandt de stigende aktier er Pandora, der har udvidet sin strategiske alliance med Disney til også at omfatte Europa, Mellemøsten og Afrika, efter at de Disney-inspirerede smykker tidligere er blevet lanceret til forbrugerne i Nordamerika og Asien-Stillehavsområdet.

»Det er noget, der kan bidrage til væksten på de her markeder. Men jeg tror egentlig, at man måske allerede har plukket de lavthængende frugter, i og med at interessen omkring Disney formentlig er størst blandt de to forbrugsgrupper, som alliancen indtil videre har omfattet, nemlig de amerikanske og asiatiske forbrugere,« siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Pandora-aktien stiger 1,2 pct. til 662,50 kr.

Dong Energy har sammen med Siemens solgt A2SEA, som transporterer og installerer havvindmøller, til det belgiske selskab Geosea. Dongs ejerandel af A2SEA var 51 pct., mens Siemens ejede de resterende 49 pct. Der oplyses ikke nogen pris for transaktionen.

Dong-aktien stiger 0,8 pct. til 292,20 kr.

Uden for C20 Cap har SAS præsenteret sine trafiktal for juni, hvor 2,67 mio. passagerer fløj med det skandinaviske flyselskab. Det var 3,4 pct. flere end i samme måned året før. Samtidig steg selskabets sædekapacitet med 7,1 pct., hvilket medførte en belægning på 80,8 pct. Belægningsprocenten var 0,7 pct.point lavere end i juni et år tidligere.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, viste sig uændret i årets sjette måned.

SAS-aktien ligger uændret i 14,60 kr.

Vestjysk Bank har planer om en kapitaludvidelse, har banken tidligere varslet, og nu indkaldes der til en ekstraordinær generalforsamling for at sikre bestyrelsen bemyndigelse til at gennemføre salget af aktier til en gruppe investorer.

Det forventede provenu, der skal være med til at sikre en langsigtet økonomisk løsning for Vestjysk Bank, er på cirka 745 mio. kr.

Vestjysk Bank stiger 4,7 pct. til 11,10 kr.