Aktier: Carlsberg trodser bistert marked med stigning

Carlsberg-aktien er blandt de ganske få stigende aktier i C20 Cap mandag morgen, hvor den sure stemning bider sig fast.

Foto: MARCUS BRANDT. (foto: EPA/MARCUS BRANDT)
Læs mere
Fold sammen

Bryggeri-aktien stiger 1,0 pct. til 630 kr., uden at der har været nyt fremme, der kan forklare stigningen.

Også Novo Nordisk-aktien ligger med en lille stigning fra morgenstunden, efter Donald Trumps fejlslagne forsøg på at få trumfet en afstemning om en sundhedsreform igennem som erstatning for forgængerens Obamacare. Novo-aktien stiger 0,04 pct. til 231,70 kr.

Foruden medicinalaktier er der ifølge afdelingsdirektør for aktier i Sydbank Ole Kjær Jensen fokus på blandt andet banker og cykliske aktier i mandagens tidlige handel.

»Det er dem, der særligt har været reddet med på den bølge, som Trumps valgløfter har skabt, og den forliste sundhedsreform sætter netop fokus på, om han vil være i stand til at levere på sine øvrige valgløfter,« påpeger Ole Kjær Jensen.

»Medicinalaktierne klarede sig til gengæld pænt i USA fredag, og de kan være med til at stabilisere herhjemme, men ikke nok til, at vi undgår fald,« siger han.

C20 Cap falder 0,5 pct. til 1066,81 i den tidlige handel.

På selskabsplan er der nyt omkring Dong-aktien, der fredag trak fra i C20 Cap med en stigning på 2,3 pct. til 265 kr. Ifølge Berlingske Business er selskabet på vej mod et salg af rederiet A2Sea, der har speciale i opsætning af havvindmøller, og som er ejet sammen med Siemens.

Mandag falder aktien til gengæld med 1,2 pct. til 261,80 og er dermed blandt de dårligst præsterende aktier mandag morgen.

Nets kritiseres af erhvervslivet for at begrænse konkurrencen ved at blokere for Mobilepay i betalingsterminalerne, skriver Jyllands-Posten. Aktien falder 0,5 pct. til 11,60 kr.

Berlingske Business fortsætter føljetonen om hvidvask og skriver mandag, at Danske Bank og Nordea er brugt til pengeoverførsler til blandt andet en korrupt italiensk politiker og til offentlig russisk svindel i milliardklassen. Danske Bank daler 0,8 pct. til 235,60, mens Nordea falder 0,4 pct. til 78,30 kr.

Forsikringskoncernerne Topdanmark og Tryg fået kigget deres aktier igennem af storbanken HSBC, der fastholder anbefalingen "hold" af Topdanmark og hæver anbefalingen af Tryg til "hold" fra "reducer".

Topdanmark-aktien falder 0,3 pct. til 178,10 kr., mens Tryg bliver handlet ned med 0,1 pct. til 125,10 kr.

G4S får løftet sit kursmål hos RBC, der nu ser et kursmål i kroner på 30,08 mod tidligere 26,58. Anbefalingen er uændret den stærke købsanbefaling "outperform". Aktien falder 0,4 pct. til 25,49 kr.

Der er et enkelt regnskab på programmet. Det kommer fra Scandinavian Brake Systems, der leverer årsregnskab. Selskabet venter i 2016 en koncernomsætning i niveauet 760-770 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) af fortsættende aktiviteter i niveauet 49-52 mio. kr.

SBS-aktien er endnu ikke handlet mandag morgen.