Aktier: Carlsberg til bunds i fortsat rødt C20 Cap

Torsdagens mismod på det danske aktiemarked fortsætter fredag morgen - om end i lidt lettere grad.

Carlsberg falder med 1,5 pct. til 668 kr. fra start. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gonzalo Fuentes

Faldende oliepriser trækker fortsat ned, mens investorerne ligeledes stadig synes usikre om en stribe faktorer de kommende dage og på lidt længere sigt.

Weekendens G20-møde og mødet mellem præsident Donald Trump og hans kolleger fra ikke mindst Rusland og Kina skaber nervøsitet, og samtidig er der også stadig geopolitiske spændinger i luften i forhold til situationen i og omkring Nordkorea.

Endelig venter investorerne med spænding på fredag eftermiddags amerikanske jobrapport for juni, efter at torsdagens forløber - den private ADP-rapport - skuffede gevaldigt.

C20 Cap-indekset falder efter omkring ti minutters handel med 0,6 pct. til 1144,49 efter torsdagens dyk på 0,8 pct. for eliteindekset.

MÆRSK FORTSAT UNDER TRYK

Et af de selskaber, der er trykket af, at oliepriserne fortsat kører nedad, er A.P. Møller-Mærsk. Priserne på det sorte guld steg ellers pænt umiddelbart efter dansk lukketid torsdag, da en statistik viste et overraskende stort fald i de amerikanske lagre.

Siden har mere statistik dog vist, at den amerikanske skiferproduktion fortsat er stigende, mens Opec-landenes eksport fortsat er i fremgang trods håndslagene om at sænke udbuddet for at understøtte priserne.

Derudover har Mærsk oplyst, at selskabet fortsat ikke har det fulde overblik over konsekvenserne af det hackerangreb, der i sidste uge lammede selskabets it-systemer. Torsdag kom det dog frem, at alle kritiske systemer nu igen er oppe at køre.

Endelig ventes der også fredag nye tal for udviklingen i spotpriserne på containerfragt, som kan få en betydning.

Mærsks B-aktie falder fra morgenstunden 0,5 pct. til 13.050 kr.

Med i toppen er Dong Energy, der sammen med Siemens har solgt A2SEA, som transporterer og installerer havvindmøller, til det belgiske selskab GeoSea.

Dongs ejerandel af A2SEA var 51 pct., mens Siemens ejede de resterende 49 pct.

Der oplyses ikke nogen pris for transaktionen.

Dong-aktien stiger 0,4 pct. til 290,90 kr.

FLERE AKTIER I ANALYTIKERFOKUS

Investorer med hang til Carlsberg-aktier kan notere sig, at den amerikanske storbank JPMorgan har løftet sit kursmål for bryggeriaktien til 560 kr. fra 530 kr.

Anbefalingen er dog fortsat i negativt terræn på "undervægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Bryggeriet har også måttet lægge navn til en sænket anbefaling hos britiske Barclays, der nu har vurderingen "undervægt" mod tidligere "ligevægt". Samtidig har Kepler omvendt løftet sit kursmål for Carlsberg til 630 kr. fra 590 kr.

Carlsberg falder med 1,5 pct. til 668 kr. fra start.

Deutsche Bank har sænket sit kursmål for medicinalselskabet Novo Nordisk til 310 kr. fra 327 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

Novo Nordisk-aktien falder med 1,2 pct. til 271,40 kr. i den tidlige handel.

Opmærksomhed er der også fortsat omkring Nets, der har tiltrukket sig en masse købsinteresse og med hastige skridt nærmer sig rekordterritorium for aktien, der - uheldigvis for selskabet og dets aktionærer - er lig med noteringskursen på 150 kr.

Nets var op til fredag steget hele seks handelsdage på stribe, men fredag morgen falder aktien 0,4 pct. til 147,70 kr.

SMÅ SELSKABER HENTER NYE PENGE

Aarhus Elite, der står bag fodboldklubben AGF, skal hente nye penge, oplyser selskabet i en meddelelse fredag morgen. Bestyrelsen i selskabet har således besluttet at udstede nye B-aktier uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Aktierne tegnes i stedet af en række erhvervspersoner fra Aarhus-området, og de nye penge skal primært bruges til opførelsen af nye klubfaciliteter ved AGF's træningsanlæg på Fredensvang.

Aarhus Elite er startet uændret i 0,221 kr.

Også Vestjysk Bank har planer om en kapitaludvidelse, har banken tidligere varslet. Og nu indkaldes der til en ekstraordinær generalforsamling for at sikre bestyrelsen bemyndigelse til at gennemføre salget af aktier til en gruppe investorer.

Det forventede provenu, der skal være med til at sikre en langsigtet økonomisk løsning for Vestjysk Bank, er på cirka 745 mio. kr.

Vestjysk Bank stiger 3,8 pct. til 11 kr. fra start fredag.