Aktier: Carlsberg og Novo i fokus i ventet positivt marked

Analyseændringer kan bringe fokus på Carlsberg og Novo Nordisk fra åbningen af det danske aktiemarked mandag, hvor også Pandora må ventes at fortsætte med at få opmærksomhed forud for selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Fokus på Novo og Carlsberg fra morgenstunden Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er umiddelbart lagt op til en positiv aktieåbning i Europa, efter at de amerikanske markeder igen nåede nye højdepunkter i fredagens handel som reaktion på blandt andet en god start på regnskabssæsonen for fjerde kvartal.

Mandag morgen går futures for de amerikanske indeks desuden yderligere frem, og også i Europa indikerer futures en positiv begyndelse på ugen, hvor blandt andet den tyske Dax-future mandag morgen ligger 0,1 pct. højere.

Herhjemme faldt C25-indekset fredag 0,7 pct. til 1151,26, efter at særligt Chr. Hansens aktie trak ned med et fald på 7,4 pct. til 535,40 kr. efter et skuffende regnskab fra ingredienskoncernen for første kvartal af 2017/18.

Efter regnskabet har flere finanshuse genovervejet vurderingen af ingrediensaktien, og blandt andet har amerikanske Goldman Sachs sænket sit kursmål for aktien til 545 kr. fra 565 kr. Anbefalingen er fortsat neutral, viser data fra Bloomberg News.

NOVO NORDISK FÅR SÆNKET ANBEFALING

Mandag morgen byder også på en stribe andre analyseændringer. Novo Nordisk er ikke længere på købslisten hos Nykredit, som ifølge Bloomberg skærer anbefalingen af medicinalaktien til »hold« fra »køb«.

Nykredit sænker samtidig kursmålet til 355 kr. fra 360 kr., hvilket dog indikerer et positivt potentiale på 5,5 pct. sammenlignet med slutkursen fredag på 336,55 kr.

Der er også analysenyt om Carlsberg, som ifølge Berenberg har god mulighed for at slå aktiemarkedets forventninger til 2017. Finanshuset løfter på den baggrund kursmålet for bryggeriets aktie til 710 kr. fra 652 kr., hvilket dog ikke giver anledning til at pille ved anbefalingen »hold«.

»Efter et stærkt tredje kvartal i Østeuropa, som fik ledelsen til at løfte forventningerne til 2017, venter vi igen, at Østeuropa vil udvikle sig stærkt i fjerde kvartal, men denne gang anført af volumenvækst snarere end pris/mix,« skriver Berenberg i en analyse.

Carlsberg kan i øvrigt notere sig, at den tyrkiske konkurrent Anadolu Efes havde tocifret vækst på de internationale ølmarkeder i fjerde kvartal - anført af det russiske marked, hvor Efes er en klar konkurrent til Carlsberg. Efes vurderer, at bryggeriet har vundet markedsandele på trods af et generelt faldende russisk marked.

Carlsbergs aktie faldt 1,1 pct. til 754 kr. i fredagens handel.

JUSTERINGER I SHORTS I PANDORA

Pandora fortsætter i fokus forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag i København. Torsdag kom selskabet med salgstal for 2017 og mål frem til 2022, hvilket sendte smykkeaktien ud i et stort kursskred.

Mandag er det fremme, at hedgefonden Lone Pine Capital ifølge en indberetning til Finanstilsynet har reduceret sin shortposition i smykkeselskabet til 0,75 pct. fra 0,86 pct. I maj sidste år var shortpositionen 1,65 pct., men den er siden blevet nedbragt løbende. Til gengæld har Indus Capital meldt sig som ny shorter i Pandora med en andel på 0,54 pct.

Pandora-aktien faldt torsdag med 10,7 pct. og fredag med yderligere 1,8 pct. til 584,80 kr.

Handelsbanken har regnet sig frem til nogle nye kursmål for Topdanmark og Tryg. For Topdanmark er kursmålet hævet til 200 kr. fra tidligere 189 kr. Det ænder dog ikke ved, at banken fortsat anbefaler at sælge aktien.

Trygs kursmål lyder endvidere nu på 180 kr. mod tidligere 176 kr. Her er anbefalingen »akkumuler«, fremgår det af Bloomberg News. Topdanmark faldt fredag 0,6 pct. til 272,80 kr., og Trygs lukkede 0,6 pct. lavere i 156 kr.