Aktier: Carlsberg og Genmab topper grønt marked

Der er god stemning på det danske aktiemarked torsdag, hvor Carlsberg og Genmab er de bedst præsterende aktier blandt de største selskaber herhjemme.

Foto: Søren Bidstrup. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Omkring middag stiger C20 Cap-indekset 1,2 pct. til 1035,45 og har dermed udsigt til den tredje plusdag i denne uge.

- Vi havde en positiv stemning i USA i går, som er fortsat i Europa i dag. Det har smittet af på Danmark, hvor vi ligger pænt oppe, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

I toppen finder man blandt andet biotekkoncernen Genmab, der endnu en gang fortsætter frem efter mandagens godkendelse i USA af kræftmidlet Daratumumab. Aktien stiger 2,7 pct. til 847 kr.

Helt øverst i C20 Cap-indekset ligger bryggerigiganten Carlsberg. Her er det ifølge Mads Zink rygter om, at selskabet muligvis kan se frem mod mere lempelige forretningsvilkår i Rusland, der får aktien til at stige 2,7 pct. til 613 kr.

- Der går rygter om, at man vil lempe sanktionerne på det russiske marked. Og det er forklaringen på, at Carlsberg outperformer markedet i dag, siger Mads Zink, der understreger, at der er tale om rygter.

Novo Nordisk afholder torsdag kapitalmarkedsdag, hvor investorer, analytikere og journalister er budt inden for. Her har medicinalselskabet blandt andet oplyst, at der de kommende år er mange nyheder på vej med kommende produkter.

Blandt de vigtigste i første halvår af 2016 er det store Leader-studie med Victoza, der skal vise, om diabetes 2-midlet kan beskytte diabetikerne mod hjerte-kar-sygdomme. Aktien stiger 1,7 pct. til 384,90 kr.

- Der er fokus på Novo i dag, da de holder kapitalmarkedsdag. Jeg har ikke set noget, som gør, at aktien skal stige, men der vil være fokus på den resten af dagen, siger Mads Zink.

William Demant er også i toppen - og på vej mod kursrekord - efter at have fået hævet sit kursmål til 740 kr. fra 650 kr. hos det tyske finanshus Berenberg, der også anbefaler "køb". WDH-aktien stiger 1,5 pct. til 649 kr.

I bunden af indekset finder man transport- og logistikkoncernen DSV, der falder 1,9 pct. til 276,70 kr. Selskabet har solgt aktier for 5 mia. kr., der skal være med til at finansiere opkøbet af den amerikanske konkurrent UTI Worldwide.

Uden for C20 har der været en stribe regnskaber fra morgenstunden. Rederiet DFDS kunne i tredje kvartal fremlægge et rekordresultat på 572 mio. kr., hvilket var en fremgang på over 200 mio. kr. i forhold til samme periode året før.

Samtidig har rederiet opjusteret forventningerne til årets driftsoverskud med 200 mio. kr. og regner nu med et plus på 2000-2100 mio. kr. for hele året. Aktien stiger 7,5 pct. til 265 kr.

Tal har der også været fra materialistkæden Matas, der må sande, at salget af cremer og andet godt til kroppen ligger tæt på fladt.

Matas holder fast i de forventninger, selskabet nedjusterede til for godt halvanden måned siden, men har til gengæld fundet overskydende likviditet i kassen til at starte et nyt aktietilbagekøbsprogram på 125 mio. kr. Matas-aktien falder 0,4 pct. til 125 kr.

Flytteserviceforretningen Santa Fe - tidligere kendt som ØK - har også fremlagt tal, hvor der var fremgang på både omsætning, drift og bundlinje.

Selskabet kommer med en mindre opjustering af forventningerne til årets driftsoverskud, hvor man nu regner med et EBITDA-overskud på 11-13 mio. euro mod tidligere 10-12 mio. euro. Santa Fe-aktien falder 0,9 pct. 53,50 kr.

I en anden sektor oplever Danske Andelskassers Bank - som mange andre banker - pres på indtjeningen på grund af lavere udlån og det lave renteniveau.

Efter ni måneder af 2015 har banken et underskud på 17 mio. kr. før skat, hvor der ellers blev tjent 43 mio. kr. i samme periode af 2014. DAB-aktien ligger uændret i 6 kr.