Aktier: Carlsberg kan komme under pres i rødt marked

Bryggeriet Carlsberg kan muligvis se sin aktie falde i onsdagens handel, hvor der også generelt set er kursfald i vente på det danske aktiemarked.

Futures for både de store amerikanske aktieindeks og et par af de europæiske indeks ligger med fald onsdag morgen, og det peger i retning af røde aktiekurser herhjemme.

Tirsdag tog de danske aktier ellers revanche efter en skidt start på 2016, da C20 Cap-indekset steg 0,9 pct. til 1031,30 efter en dag præget af udsving i begge retninger.

- Der er fortsat lidt nervøsitet i markedet omkring Kina, som der har været usikkerhed omkring i starten af det nye år, og det er fortsat billedet, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver i Nordea.

Han peger på, at der onsdag vil være fokus på en stribe nøgletal fra USA. Der vil særligt være opmærksomhed omkring ISM-indekset for den amerikanske servicesektor, hvor virksomhedernes indkøbschefer bliver spurgt til deres forventninger.

- Vi fik tal for fremstillingssektoren i starten af denne uge, som ikke var så gode, så investorerne skal gerne se et godt tal, hvis det ikke skal give yderligere nervøsitet i markedet, siger Jesper Bamberger.

Derudover bliver jobrapporten ADP offentliggjort i USA. Det er forløberen for den officielle arbejdsmarkedsrapport, som lander fredag, og ADP-rapporten får selskab af nogle øvrige nøgletal fra både USA og Europa.

Blandt de danske aktier kan der komme fokus på Carlsberg, som har fået sænket anbefalingen hos det amerikanske finanshus Bernstein.

Den lyder nu på "marketperform" mod tidligere "outperform", mens kursmålet stadig er 655 kr. for aktien, som tirsdag lukkede i 610 kr.

I en anden sektor har der også været opmærksomhed omkring DSV-aktien, der har fået lagt en halvtredser på kursmålet hos den britiske storbank Barclays, så det nu lyder på 340 kr. Briterne ser dermed et potentiale på 27 pct. i forhold til tirsdagens slutkurs for DSV-aktien på 267,60 kr.

Enzymproducenten Novozymes kan se nyt om sin amerikanske partner Monsanto, der kommer med regnskab. De to selskaber samarbejder om produkter til landbruget i det fællesejede selskab BioAg.

Helt ude i krogene af fondsbørsen har det grønlandske mineselskab Nunaminerals endnu en gang forlænget sin betalingsstandsning, mens ledelsen arbejder videre på en restrukturering. Aktien har ikke været i handel i snart et år.