Aktier: Carlsberg kan få det svært i afdæmpet marked

En mild salgsanbefaling kan lægge pres på Carlsberg fra åbningen onsdag, hvor det generelle marked næppe vil gøre alt for meget væsen af sig. Futuren på det tyske marked indikerer en svagt positiv åbning på 0,3 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkedet er gået i vent-og-se-stemning i takt med, at forhandlingerne om Grækenlands gæld nærmer sig en afgørende fase. Tegn på fremskridt i dialogen søndag og mandag gav anledning til store stigninger mandag og yderligere fremgang tirsdag, men onsdag indikeres børserne i Europa at åbne mere fladt.

- Vi har fortsat Grækenland på menuen. Der hersker stadigvæk optimisme om, at der kommer en aftale på plads, men ikke desto mindre så har der været rigtigt meget kritik internt fra det græske regeringsparti Syriza, og det kan ikke udelukkes, at optimismen pludselig forsvinder igen, siger senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Der er møde i eurogruppen kl. 19 onsdag, og inden da er der muligvis møde blandt Grækenlands kreditorer, EU, ECB og IMF, skriver Bloomberg News.

På regnskabsfronten er der helårstal i vente fra Flügger, mens der fra udlandet kommer kvartalsrapport fra Novozymes' samarbejdspartner Monsanto.

C20 Cap-indekset krydsede tirsdag atter niveau 1000 efter en stigning på 0,3 pct. til 1001,73.

TDC var blandt de blot fem eliteaktier, der faldt, da teleaktien bakkede med 0,7 pct. til 51,30 kr. Sent tirsdag erklærede konkurrenterne Telenor og Teliasonera sig selvsikre om udsigterne for den planlagte fusion af deres danske datterselskaber. EU-Kommissionen har angiveligt krævet indrømmelser fra selskaberne for at godkende sammenlægningen.

Carlsberg bliver igen dækket af storbanken Bank of America - Merrill Lynch. Banken indleder med anbefalingen ”underperform”, viser data fra Bloomberg. BOA havde en købsanbefaling for bryggeriet i efteråret 2014, men ændrede holdning i januar med en sænkning til ”neutral” og satte senere dækningen på pause. Aktien i Carlsberg steg tirsdag med 0,6 pct. til 621,50 kr.

Vestas er havnet på forsiden af onsdagens Børsen. Avisen har fået fingre i vidneudsagn, der peger på, at daværende direktør Ditlev Engel - i modsætning til Vestas' hidtidige påstande - havde kendskab til det ”hemmelige” projekt i Indien, der ligger til grund for tvisten med den fyrede finansdirektør Henrik Nørremark.

DFDS har ikke fået helt ro på bagsmækken efter købet af to færger fra konkurrenten Eurotunnel på Den Engelske Kanal. Tirsdag udløste handelen store protester fra de færgeansatte, der står til at miste deres job, og der blev blandt andet brugt tåregas af politiet for at opløse en demonstration. DFDS-aktien steg tirsdag med 0,9 pct. til 907 kr. og er gået frem med sammenlagt over 9 pct. på bare fire børsdage.

Lundbeck, der faldt 1,6 pct. til 133,40 kr., lagde sent tirsdag nye data på bordet for skizofrenimidlet

Abilify Maintena. Ifølge en analyse viser midlet gode resultater hos skizofrenipatienter i alderen 18-35, som oplevede forbedret livskvalitet.

Flügger sætter onsdag punktum for regnskabsåret 2014/15. I det seneste regnskab for tredje kvartal blev det til en stor nedjustering, fordi et nyt ERP-system har voldt Flügger så store vanskeligheder i salget og distributionen, at hverken ordre- eller leveranceprocesser har kunnet køre stabilt. Samtidig har økonomiafdelingen manglet overblik. Driftsresultatet blev dengang guidet i intervallet 75-85 mio. kr. - en nedjustering fra den nedre ende af 100-120 mio. kr. Flügger faldt tirsdag med 0,7 pct. til 382 kr.