Aktier: Carlsberg i fokus i ventet let positiv åbning

Carlsberg vil onsdag tiltrække sig opmærksomhed som følge af annonceringen af en ny strategi for perioden frem mod 2022, mens markedet generelt vil have fokus på aftenens rentemøde i den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve.

En god stemning på de amerikanske børser sent tirsdag og en stigning i olieprisen vil formentlig give små stigninger på det danske aktiemarked fra åbningen. Dermed kan der være et lille comeback i vente for det danske C20 Cap-indeks, som tirsdag lukkede 1 pct. lavere i 1006,07.

Siden børslukketid tirsdag er det amerikanske aktiemarked - målt på S&P 500-indekset - steget omkring 0,35 pct., og efterfølgende ligger futures i et mindre plus i Asien, hvor stemningen ellers er mere blandet. Den tyske Dax-future stiger 0,13 pct. fra morgenstunden.

CARLSBERG MED NY STRATEGI

Blandt de større danske selskaber vil der onsdag være fokus på Carlsberg, da bryggerigiganten med den forholdsvis nye topchef, Cees 't Harts, i spidsen har løftet sløret for indholdet af strategien Sail'22.

Det overordnede sigte med strategi er at styrke Carlsbergs kerneforretning, positionere selskabet i forhold til identificerede vækstområder og at skabe øget værdi for selskabets aktionærer.

- Vi er i gang med at foretage gennemgribende ændringer i den måde, vi driver forretning på, med henblik på at skabe en stærk teambaseret og resultatorienteret kultur, fremgår det af strategien, som er uden konkrete resultatmål, ud over at selskabet vil skabe "kontinuerlig vækst i organisk resultat af primær drift" og en "kontinuerlig forbedring af afkast af investeret kapital".

Tirsdag faldt Carlsbergs aktie med 0,2 pct. til 612 kr.

OLIEPRISEN RETTER SIG

Prisen på en tønde nordsøolie, Brent, er onsdag morgen steget til 39,11 dollar mod et niveau på 38,50 dollar ved dansk børslukketid onsdag, hvilket kan være understøttende for en aktie som A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie tirsdag faldt 1,6 pct. til 8865 kr.

GENERALFORSAMLINGER

Jyske Bank, Pandora og Tryg er blandt en række af danske selskaber, som holder generalforsamling onsdag. Derfor er det også sidste dag at positionere sig i aktierne, inden der fragår udbytte torsdag. Jyske Bank faldt tirsdag 1,2 pct. til 311,40 kr., Pandora endte 0,6 pct. lavere i 848,50 kr. og Tryg lukkede i 127,40 kr. efter et fald på 0,4 pct.

Sparekassen Sjælland, der steg 1,9 pct. til 82 kr., kommer for første gang med regnskab som børsnoteret selskab. Forventningerne til 2016 er kendte og lyder på en basisindtjening på 367-407 mio. kr.

Tivoli gør også status for 2015, men en del af spændingen er taget ud, da forlystelseshaven i januar opjusterede forventningerne til sidste år, hvor der ventes et resultat før skat på 60-65 mio. kr. Tirsdag steg Tivolis aktie 1,5 pct. til 3890 kr.

FREMGANG TIL PRODUKTTANKREDERI

Nordic Shipholding, der steg 1,8 pct. til 1,14 kr., er fra morgenstunden kommet med regnskab for 2015, hvor produkttankrederiet har kunnet mønstre fremgang på både top- og bundlinje blandt andet takket være tilbageførte nedskrivninger og et godt marked.

Desuden er der onsdag regnskaber fra Zealand Pharma, Bioporto, Greentech og United International Enterprises.

Nordjyske Bank kan komme under pres, da der onsdag fragår et ud bytte på 2,40 kr. fra aktien, som tirsdag endte uændret i 96,50 kr.

Victor Internationals overvejer en tvangsindløsning af sine mindretalsaktionærer, hvis hovedaktionæren HMJ Group ejer mere end 90 pct. af aktierne efter afslutningen på det aktietilbagekøbstilbud, som ejendomsselskabet starter onsdag. Tirsdag lukkede aktien uændret i 161 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk