Aktier: Carlsberg går til bunds efter salgsanbefaling

Carlsberg har onsdag morgen lagt sig i bunden af det danske aktiemarked efter en mild salgsanbefaling fra en amerikansk storbank. Den overordnede retningspil på aktiemarkedet peger igen opad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20 Cap-indekset stiger med 0,2 pct. til 1003,29, og har dermed kurs mod den femte børsdag på stribe med fremgang.

- Vi har fortsat Grækenland på menuen. Der hersker stadigvæk optimisme om, at der kommer en aftale på plads, men ikke desto mindre så har der været rigtigt meget kritik internt fra det græske regeringsparti Syriza, og det kan ikke udelukkes, at optimismen pludselig forsvinder igen, siger senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Der er møde i eurogruppen kl. 19 onsdag, og inden da er der muligvis møde blandt Grækenlands kreditorer, EU, ECB og IMF, skriver Bloomberg News.

På regnskabsfronten er der helårstal i vente fra Flügger, mens der fra udlandet kommer kvartalsrapport fra Novozymes' samarbejdspartner Monsanto.

Carlsberg bliver igen dækket af storbanken Bank of America - Merrill Lynch, men får prædikatet »underperform« i den nye analyse, viser data fra Bloomberg. BOA havde en købsanbefaling for bryggeriet i efteråret 2014, men ændrede holdning i januar med en sænkning til »neutral« og satte senere dækningen på pause. Aktien i Carlsberg har indledt onsdagen med et fald på 1,3 pct. til 613,50 kr.

TDC, der indledte ugen med et stort kurshop på 4,6 pct. blandt andet som følge af stigninger i hele sektoren, stiger 0,4 pct. fra åbningen til 51,50 kr.

I Frankrig falder ejeren til det franske teleselskab Bouygues Telecom ellers markant, efter at selskabet sent tirsdag har afvist et bud på 10 mia. euro fra selskabet Numericable-SFR, der er ejet af Altice. Det var netop det bud, der medvirkede til løfte stemningen i den europæiske telesektor i mandags.

Fra det hjemlige marked kan TDC konstatere, at konkurrenterne Telenor og Teliasonera sent tirsdag erklærede sig selvsikre om udsigterne for den planlagte fusion af deres danske datterselskaber. EU-Kommissionen har angiveligt krævet indrømmelser fra selskaberne for at godkende sammenlægningen.

Vestas er havnet på forsiden af onsdagens Børsen. Avisen har fået fingre i vidneudsagn, der peger på, at daværende direktør Ditlev Engel - i modsætning til Vestas' hidtidige påstande - havde kendskab til det »hemmeligt« projekt i Indien, der ligger til grund for tvisten med den fyrede finansdirektør Henrik Nørremark. Aktien i Vestas falder fra åbningen med 0,5 pct. til 334,40 kr.

I toppen af det danske eliteindeks ligger Novo Nordisk til en fremgang på 0,5 pct. til 378,20 kr.

DFDS har ikke fået helt ro på bagsmækken efter købet af to færger fra konkurrenten Eurotunnel på Den Engelske Kanal. Tirsdag udløste handelen store protester fra de færgeansatte, der står til at miste deres job, og der blev blandt andet brugt tåregas af politiet for at opløse en demonstration. DFDS-aktien bakker med 0,8 pct. til 900 kr. efter en stigning tirsdag på 0,9 pct.

Lundbeck lagde sent tirsdag nye data på bordet for skizofrenimidlet Abilify Maintena. Ifølge en analyse viser midlet gode resultater hos skizofrenipatienter i alderen 18-35, som oplevede forbedret livskvalitet. Aktien stiger med 0,5 pct. til 134,10 kr.

Flügger sætter onsdag punktum for regnskabsåret 2014/15. I det seneste regnskab for tredje kvartal blev det til en stor nedjustering, fordi et nyt ERP-system har voldt Flügger så store vanskeligheder i salget og distributionen, at hverken ordre- eller leveranceprocesser har kunnet køre stabilt. Samtidig har økonomiafdelingen manglet overblik. Driftsresultatet blev dengang guidet i intervallet 75-85 mio. kr. - en nedjustering fra den nedre ende af 100-120 mio. kr. Flügger er endnu ikke handlet onsdag morgen.