Aktier: Carlsberg forrest i sidelæns eliteindeks

Det danske aktiemarked er mere optimistisk end de omkringliggende markeder onsdag middag, selvom det hovedsageligt er sidelæns bevægelser i C20 Cap-indekset.

Læs mere
Fold sammen

Det danske aktiemarked er mere optimistisk end de omkringliggende markeder onsdag middag, selvom det hovedsageligt er sidelæns bevægelser i C20 Cap-indekset.

Det danske eliteindeks ligger med små udsving i et beskedent plus på 0,1 pct., mens de store europæiske indeks er en smule mere negative og stort set alle falder - ført an af det tyske Dax-indeks, som er nede med 0,5 pct.

I USA ser markedet ud til at åbne stort set uændret på en dag, hvor investorerne afventer ugens vigtigste begivenhed set med finansielle briller; offentliggørelsen af referatet fra den amerikanske centralbank onsdag aften.

- Vi fik pæne stigninger i går, og nu afventer markedet nok lidt, hvad Federal Reserve siger i aften, og hvilke indikationer de kommer med i forhold til, hvornår de hæver renten. Vi tror stadig, at de vil indikere, at de hæver den senere i år, og at de siger, at de lidt svage tal fra USA i første kvartal var på grund af midlertidige effekter, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver hos Nordea, til Ritzua Finans.

Det er Carlsberg, der befinder sig forrest i C20 Cap-indekset med en stigning på 1,3 pct. til 642,50 kr. i tæt parløb med Genmab, som stiger det samme til 595 kr.

Bunden af C20 går til Mærsk, Coloplast og TDC, der falder henholdsvis 0,9 pct., 0,8 pct. og 0,7 pct.

Uden for C20 går noget af opmærksomheden til Topdanmarks ventede regnskab for første kvartal, hvor analytikerne forudser, at forsikringsselskabet vil vise tilbagegang på bundlinjen. Det sker blandt andet som følge af et lavere investeringsresultat og lavere indtægter fra livsforsikringsforretningen, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Combined ratio ventes forbedret til 88,6 i første kvartal fra 89,5 i den tilsvarende periode sidste år for det tidligere C20-selskab. Regnskabet forventes omkring middagstid, og inden da ligger forsikringsaktien i et beskedent plus på 0,2 pct. til 210,60 kr.

Onsdagen byder ud over Topdanmark på regnskaber fra H+H International, Jeudan og Veloxis. Førstnævnte har ikke flyttet sig, mens Jeudan stiger 1,3 pct. til 689 kr. og Veloxis stiger 2,9 pct. til 1,07 kr.

ISS har fået løftet kursmålet hos danske Alm. Brand Markets og svenske SEB, og begge fastholder den positive anbefaling ”køb”. Kursmålet for ISS er løftet til 290 kr. fra 250 kr af SEB, mens Alm. Brand Markets har løftet kursmålet til 250 kr. fra 230 kr. ISS afleverer regnskab for første kvartal torsdag morgen, så onsdag er sidste dag for de investorer, der vil positionere sig i serviceaktien inden kvartalsopdateringen. Ved middagstid er aktien steget 0,4 pct. til 230,40 kr.

Biotekfirmaet Zealand Pharma har sat gang i et fase 1b-studie med en flerdosis-version af sin glukagonanalog, ZP4207. Resultaterne for lægemiddelhåbet til behandling episoder, hvor blodsukkeret falder for kraftigt hos type 1-diabetikere, ventes at være klar i andet halvår i år, når 24 patienter har været igennem programmet. Zealand-aktienstiger 4,4 pct. til 96 kr.

Össur afholder i dag kapitalmarkedsdag i København. Det islandske protese- og skinneselskab fortæller mere om sin strategi og de vigtigste markeder og falder onsdag middag 1,9 pct. til 20,90 kr.

Rockwool har fået lidt positiv opmærksomhed fra Nordea i form af et løftet kursmål. Banken sætter nu barren ved 975 kr. mod tidligere 775 kr., mens anbefalingen stadig er "hold" for isoleringsaktien. Tirsdag eftermiddag sænkede Alm. Brand Markets imidlertid sin anbefaling til "sælg" fra "neutral" og fortalte, at aktien er dyr. Det afholder dog ikke aktionærerne i at løfte selskabets markedsværdi 0,6 pct., så B-aktien koster 907 kr.

Det er som regel et godt tegn, når insidere køber aktier, men selvom administrerende direktør i Monberg & Thorsen, Mats Jönsson, har købt aktier i selskabet for 338.000 kr., falder aktien 0,3 pct. onsdag middag til 342,50 kr. på en dag, hvor Auriga har besluttet at udlodde et udbytte på 323 kr. til aktionærerne den 16. juni.