Aktier: Carlsberg fører an i grønt C20

Det danske aktiemarked lægger pænt ud onsdag morgen, hvor samtlige selskaber i det toneangivende danske eliteindeks, C20 Cap, er i grønt. Indekset stiger 0,7 pct. til 976,65.

Læs mere
Fold sammen

I toppen af indekset ligger Carlsberg, som fra morgenstunden har meddelt, at selskabets finansdirektør, Jørn P. Jensen, forlader bryggeriet ved udgangen af september. Aktien stiger 2,7 pct. til 505,50 kr.

Også ISS, FLSmidth og Tryg er i toppen af indekset og stiger i dagens indledende handel med omkring 1 pct.

I bunden af indekset ligger høreapparatproducenterne William Demant og GN Store Nord, der stiger henholdsvis 0,3 pct. og 0,2 pct. til 553 kr. og 115,40 kr.

På trods af stigningerne i onsdagens handel bliver der lagt en dæmper på markedet forud for torsdagens rentemeddelelse fra amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Torsdag vil centralbankschef Janet Yellen afsløre retningen for den amerikanske centralbanks ledende rente. Et snævert flertal af økonomerne venter, at Yellen vil vente med at hæve renten, indtil økonomien viser endnu bedre takter.

Der er i denne uge fokus på Novo Nordisk-aktien i forbindelse med diabeteskonferencen i Stockholm. Tirsdag var der blandt andet nyt fra medicinalgiganten om vægttabsmidlet Saxenda og den ekstra koncentrerede version af Tresiba. Konferencen varer ugen ud, og også onsdag vil investorerne skæve til Stockholm for interessante nyheder.

Novo Nordisk fortsætter tirsdagens aktiestigning og hopper 0,2 pct. til 371 kr.

TDC-aktien er onsdag atter i fokus, efter at flere finanshuse har stillet sig op i køen for at nedjustere kursmålet for den danske telegigant i kølvandet på den mislykkede fusion mellem konkurrenterne Teliasonera og Telenor.

Senest har Citigroup ifølge Reuters sænket sit kursmål til 48 kr. fra 54 kr., mens Deutsche sænker målet til 49 kr. fra 54 kr.

Blandt sidepapirerne er der onsdag fokus på regnskabsnyt fra Chemometec, der laver analyseudstyr til celletælling og celleanalyse. Allerød-virksomheden leverede pæn fremgang i 2014/15, og i det nye regnskabsår venter selskabet yderligere fremgang.

Aktien falder med 1,6 pct. til 24 kr. efter en pæn stigning tirsdag.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk