Aktier: C25 bakker sammen med Vestas og Novo

Starten på ugens sidste handelsdag er af en blandet størrelse men med hovedsageligt røde nuancer. Også Vestas bakker oven på nyheder fra en af de nærmeste konkurrenter.

Novo Nordisk i Bagsværd. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Nogle få minutter inde i fredagens handel falder det ledende danske aktieindeks, C25, med 0,3 pct. til 1166,50. Torsdag lukkede indekset i 1170,39, hvilket var højeste indeksniveau siden starten af januar tidligere i år.

Torsdag kunne investorerne finde glæde i, at USA og EU sent onsdag nåede til enighed om at arbejde for at fjerne forhold, der begrænser samhandlen, hvilket løftede børserne i Europa og overskyggede et relativt begivenhedsløst rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

»ECB-mødet i juli gav ingen væsentlige nyheder, og aktiemarkederne i Europa kunne dermed fortsat fokusere på den positive markedsstemning, der kom i kølvandet af den foreløbige handelsaftale mellem EU og USA onsdag aften,« skriver rente- og valutastrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank i en kommentar.

FOKUS PÅ KONKURRENTREGNSKABER

Blandt de danske selskaber kigger investorerne mod Vestas, efter at konkurrenten Siemens Gamesa har leveret regnskab for tredje kvartal. Det viser en lavere end ventet omsætning ifølge Bloomberg News, mens ordrebogen er rekordhøj.

Et fokuspunkt i regnskabet set med Vestas-briller har været meldingerne om prispres. Og de viser sig at være negative, da Siemens Gamesa melder om et fortsat hårdt prispres, der har gjort ondt på omsætningen i tredje kvartal.

»Jeg havde på Vestas' vegne håbet på en lille prisstigning, som var meldingen fra General Electric, men det leverede Siemens Gamesa ikke,« siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Vestas-aktien falder 0,2 pct. til 421 kr.

Også Novo Nordisk får nyt fra udlandet, da rivalen Merck senere fredag vil fremlægge regnskab for andet kvartal. Novo-aktien falder 1,3 pct. til 325,15 kr.

Ligeledes kommer der udenlandsk konkurrentnyt til G4S, idet Securitas præsenterer resultater for andet kvartal. G4S-aktien falder 0,2 pct. til 22,60 kr.

BANKER FÅR ÆNDRET KURSMÅL

For eliteselskaberne har Danske Bank og Nordea fået ændret deres kursmål af Royal Bank of Canada. Danske Banks nye kursmål er 205 kr. mod før 250 kr., mens Nordeas lyder på 79,91 kr. mod tidligere 75,43 kr. Anbefalingen for de to aktier er fortsat den neutrale »sector perform«.

Også Goldman Sachs har kigget på Danske Bank-aktien, og her lyder kursmålet nu på 260 kr. mod før 285 kr. Anbefalingen er stadig »køb«. Danske Bank-aktien falder 0,8 pct. til 185,85 kr., mens Nordea-aktien stiger 0,5 pct. til 67,94 kr.

Pandora vinder desuden noget af torsdagens tab tilbage, som var afledt af en negativ analyse fra investeringsbanken Carnegie. Efter torsdagens fald på 4,1 pct. stiger Pandora-aktien fredag 0,7 pct. til 452,80 kr.

Mærsk-aktierne er også i fokus, da de ugentlige tal for prisudviklingen på containerfragt peger opad for den forgangne uge. For B-aktien i Mærsk-koncernen starten fredagen 0,7 pct. højere til 8802 kr.

Endelig kan investorerne se frem til regnskabet for andet kvartal fra biotekselskabet Onxeo, der bliver offentliggjort efter børslukning. Onxeo-aktien starter uændret i 9,08 kr.

/ritzau/FINANS