Aktier: C20's rekordhumør udfordres af faldende futures

Med årets 19. lukkerekord i hus gør C20 Cap-indekset tirsdag morgen klar til en flad åbning tirsdag morgen, hvor der ikke er de store nyheder, hverken selskabsspecifikt eller på makroplan, til at sætte retningen.

Futures i både DAX-indekset og de amerikanske aktieindeks peger marginalt ned, men om det er nok til at bryde den tilsyneladende teflonbelagte optimisme, der har præget det danske marked den seneste tid, er et åbnet spørgsmål.

- På et eller andet tidspunkt skal vi vel have noget gevinsthjemtagning, men der er ikke noget, der tyder på, at stemningen skal ændre sig i dag, siger Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, til Ritzau Finans.

Med hele otte individuelle rekorder kørte det danske C20 Cap-indeks mandag lukkerekord nummer 19 i 2015 hjem. Dermed har indekset, der sluttede 1,1 pct. højere i 965,96, nu sat rekord mere end hver tredje handelsdag i år.

ISS blev endnu engang dagens helt store vinder efter sidste uges storudsalg i selskabet fra en kapitalfond, men generelt set var formen dagen igennem forrygende for de danske papirer. Ole Kjær Jensen vurderer, at de aktier, der har kørt rigtig godt den seneste tid, fortsat vil være i fokus. Ud over ISS, der sluttede 5 pct. højere i 227,80 kr., satte også Novo Nordisk ny rekord - den tredje på stribe - idet aktien steg 2,3 pct. til 345,40 kr., understøttet af en stærk dollar.

Der blev også sat rekord i Tryg med en stigning på 2,6 pct. til 855 kr, Mærsks A-aktie, der steg med 1 pct. til 14.910 kr., hos Chr. Hansen, der steg med 1,4 pct. til 313,40 kr., DSV, der kørte 0,9 pct. frem til 220,10 kr., Nordea, som steg 1,3 pct. til 92,10 kr., og Pandora, der løftedes med 1,3 pct. til 633 kr.

A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie lukkede i 15.380 kr., må konstatere, at ændrede makroøkonomiske omstændigheder i 2014 medvirkede til skuffende resultater for Mærsk-selskabet APM Terminals. Det får nu selskabet til at ændre strategi og for første gang nogensinde indlede målrettede investeringer i olie- og kulhavne, skriver Børsen.

Tirsdag morgen meddeler konkurrenten Hapag-Lloyd desuden, at en allerede varslet rateforhøjelse må udskydes til 1. april. Prisforhøjelsen skulle ellers være trådt i kraft mandag.

Vestas har fået trimmet sit kursmål til 340 fra 345 hos den britiske storbank HSBC. Anbefalingen er uændret ”overvægt”. Aktien sluttede mandag i 287,80 kr.

G4S, der endte i kurs 30,71 i København, har fået løftet sit kursmål til 260 pence fra 225 pence af HSBC, der fastholder anbefalingen ”undervægt.” Kursmålet ligger da også milevidt fra slutkursen mandag på 294,10 pence i London.

SAS kan konstatere, at piloterne hos Lufthansa nedlægger arbejdet i 24 timer onsdag. Det sker i protest mod, at flyselskabet vil udvide sin lavprisforretning. SAS-aktien sluttede mandag i 13,20 kr.