Aktier: C20'erne kan skimte mindre comeback

Der er udsigt til plusser på det danske aktiemarked fredag, og dermed er der lagt op til et lille comeback i forhold til torsdag, hvor der var fald over det meste af linjen.

Læs mere
Fold sammen

Efter dansk børslukketid har Janet Yellen, chef for den amerikanske centralbank, holdt en tale, hvor hun slog fast, at en renteforhøjelse senere på året er det mest sandsynlige. Hun tog dog det forbehold, at tingene kan ændre sig, hvis økonomien overrasker centralbanken.


Meldingerne er blevet modtaget positivt på aktiemarkederne, hvor de såkaldte futures for de toneangivende amerikanske aktieindeks ligger i plusser på 0,3-0,5 pct. fredag morgen. Desuden steg markederne efter dansk børslukketid torsdag, og det peger alt i alt i retning af plusser herhjemme fra morgenstunden, efter at C20 Cap-indekset torsdag dykkede 2,3 pct. til 939,50.


De seneste dage har skandalen om tyske Volkswagen, der er blevet afsløret i snyd med miljø-software i biler, trukket sine tydelige spor på aktiemarkederne, hvor bil-aktierne har trykket stemningen.

Hos Nordea kalder man dog den nuværende krise for forbigående, og banken hæfter sig ved, at torsdagens nøgletal fra Tyskland og USA så stærke ud, hvilket bekræfter billedet af økonomier i god form.


- Når situationer som den tyske bilkrise opstår så langt inde i en aktieoptur, som vi befinder os i nu, så øger det usikkerheden hos investorerne, som frygter, at det er begyndelsen på en nedtur. Vi ser dog ikke bilskandalen som en trigger for en ny nedtur og oftest, når man kigger et halvt år frem, vil denne type skandaler været udvasket på de finansielle markeder, vurderer Tine Choi Danielsen, seniorstrateg i Nordea.


Blandt de store selskaber herhjemme kan der fredag være opmærksomhed omkring ingeniørkoncernen FLSmidth, hvis aktie har fået sænket kursmål hos amerikanske JPMorgan til 240 kr. fra 275 kr. Torsdag var aktien den ene af to stigende aktier i C20 Cap-indekset, da den blev løftet med 0,5 pct. til 221,20 kr.

I banksektoren er Danske Bank-aktien røget af Morgan Stanleys favoritliste til fordel for spanske Bankia, hvilket potentielt kan presse aktien, som torsdag faldt 2,8 pct. til 200,30 kr.


I samme andedam har Jyske Bank til gengæld fået løftet sin anbefaling hos Nordea til "køb" fra "hold", mens kursmålet er blevet skruet op til 455 kr. fra 400 kr. Aktien lukkede torsdag i 370,50 kr. efter et dyk på 1,9 pct.


Derudover vil Coloplast-aktien atter bliver fulgt tæt. Medicokoncernen hensatte tirsdag 3 mia. kr. til retssager om produktansvar i USA og nedjusterede forventningerne til årets resultat markant. Det gav en solid kurslussing onsdag på omkring 5 pct., mens der torsdag var et mindre comeback med en fremgang på 2 pct. til kurs 467.

Fredag kan der også komme fokus på A.P. Møller-Mærsk, da der bliver offentliggjort statistik for rateudviklingen på de store shippingruter, hvilket kan give en indikation af indtjeningen i containerrederiet Maersk Line. Torsdag var aktien nede og snitte kurs 10.000, men lukkede dog i 10.030 kr. efter et fald på 3,6 pct. over dagen.


Uden for C20 Cap-indekset har der været nyt om aktien i vagt- og serviceselskabet G4S, hvor storbanken HSBC har løftet anbefalingen af papiret til "hold" fra "reducer", men til gengæld sænket kursmålet til 21,86 kr. fra 26,91 kr. Aktien sluttede torsdag i 23,28 kr. efter at være faldet 23,28 kr.


Derudover kommer selskabet Aarhus Elite, der er moderen til fodboldklubben AGF, omkring middagstid med regnskab for fjerde kvartal. For regnskabsåret 2014/2015 venter koncernen et underskud på 24-27 mio. kr. Resultaterne er præget af, at AGF i den forgangne sæson var i 1. division.