Aktier: C20 vil stige med sommersolen

Det peger i retning af en positiv åbning for det danske aktiemarked torsdag, hvor investorerne med god grund også kan skæve mere til selskabsnyheder fra udlandet, end de måske ellers har kutyme for.

Der kommer således regnskaber fra både Europa og USA, som kan ende med at diktere retningen for blandt andet den danske aktiehandel.

Hvad angår de danske aktier, havde de en positiv onsdag målt på det ledende C20 Cap-indeks, der sluttede 0,5 pct. højere i 1056,13. Dermed gik det anderledes end i resten af Europa samt på den anden side af Atlanten, hvor Wall Street endte dagen i rødt terræn.

Inden børsåbning torsdag peger europæiske aktiefutures mod en positiv åbning.

Herhjemme bidrog Danske Bank til onsdagens gode stemning, efter at Danmarks største bank havde præsenteret regnskab for første halvår. Regnskabet var generelt flot og indeholdt en opjustering. Det bifaldt markedet ved at sende Danske Bank op med 3,3 pct., så aktien sluttede dagen i 213 kr.

Efter regnskabet har flere børshuse haft lommeregneren fremme for at analysere Danske Bank-aktien.

For eksempel har Morgan Stanley og JPMorgan Chase begge sat et nyt kursmål på 230 kr. efter løft på henholdsvis 10 kr. og 5 kr.

Samtidig har Nordea løftet til 245 kr. fra 235 kr., Credit Suisse har løftet til 229 kr. fra 219 kr., mens franske Exane BNP Paribas har hævet med 8 kr. til 150 kr.

Hos Novo Nordisk, der lukkede 0,1 pct. lavere i 399 kr., kan der være interesse for at se mod kvartalsregnskabet fra den amerikanske konkurrent på insulinmarkedet, Eli Lilly. Regnskabet for andet kvartal bliver præsenteret i løbet af torsdagen.

Også ingeniørkoncernen FLSmidth kan blive sendt i svingninger, når et par branchefæller offentliggør regnskab.

Finske Metso vil gøre status for udviklingen i andet kvartal med ledsagende kommentarer om udsigterne i markedet for mineudstyr.

Senere torsdag følger regnskabet fra amerikanske Caterpillar, hvis gravemaskiner bruges af mineselskaberne. FLSmidth-aktien endte onsdag 0,4 pct. højere i 333 kr.

Coloplast kan kigge mod regnskaber fra amerikanske konkurrenter som Boston Scientific og CR Bard. Sidstnævnte, der er blandt Coloplasts største konkurrenter på markedet for inkontinensprodukter, offentliggør dog først regnskab efter amerikansk

børslukketid. Coloplast-aktien sluttede onsdag 0,9 pct. højere i 483,8 kr.

Torsdagens eneste regnskab herhjemmefra skal findes blandt sidepapirerne, hvor den islandske protesevirksomhed Össur kommer med tal for andet kvartal. Det sker dog først efter dansk børslukning. Onsdag lukkede Össur 0,8 pct. højere i 24,3 kr.