Aktier: C20 tilbage på rekordkurs

Ny fremgang skyller fra åbningen onsdag ind over det danske aktiemarked. Efter et kvarters handel ligger det toneangivende C20 Cap-indeks 0,4 pct. højere i 1033,22, og holder det niveau dagen igennem, vil det være det højeste lukkeniveau nogensinde.

Læs mere
Fold sammen

Også på de øvrige børser i Europa er der kursstigninger fra dagens begyndelse. Markedet nyder godt af stigninger i Asien onsdag og amerikanske aktiefutures, der indikerer stigninger på Wall Street i eftermiddag.

Mærsk B stiger mest fra åbningen med et plus på 1,1 pct. til 14.250 kr. Sværvægteren Novo stiger desuden 1 pct. til 396,80 kr. Det var ligeledes to af de aktier, der trak godt op i C20-indekset tirsdag. DSV ligger desuden 0,1 pct. højere i 227,70 kr., efter at konkurrenten Panalpina har aflagt et generelt skuffende regnskab.

Den hollandske bryggerikoncern Heineken har ligeledes afleveret regnskab onsdag morgen. Det viste en organisk vækst i omsætningen 2,2 pct. i løbet af første kvartal, hvor den samlede omsætning steg 8,1 pct. Regnskabet giver opmærksomhed om Carlsberg, som har startet onsdagen med et fald på 0,3 pct. til 612 kr.

Analytikerne i Alm. Brand tror på mere fremgang for Sydbank-aktien og hæver kursmålet med knap en tredjedel. Det nye kursmål lyder på 275 kr., et løft på 31 pct. i forhold til det tidligere mål på 210 kr., fremgår det af data fra Bloomberg, mens anbefalingen stadig er "køb". Sydbank-aktien steg tirsdag 4 pct. til 256,70 kr., og onsdag morgen stiger den yderligere 1,6 pct. til 260,80 kr.

Ringkjøbing Landbobank har onsdag afleveret regnskab for første kvartal. Det viste et nettoresultat på 137 mio. kr. mod 136 mio. kr. i samme periode sidste år. Banken fastholder forventningerne til hele året. Regnskabet bliver belønnet med en stigning på 1,6 pct. til 1468 kr.

Senere onsdag kommer der også regnskaber fra Mols-Linien og Migatronic.