Aktier: C20 styrer mod tredje rekord med Novozymes i top

Novozymes-aktien får et gevaldigt løft onsdag middag, og alt imens er eliteindekset på vej mod rekord for tredje dag i træk - det vil i så fald være lukkerekord nummer 14 i år.

Novozymes leverede inden åbning et ganske hæderligt regnskab for første kvartal, hvor den organiske vækst landede højere end forventningerne blandt analytikerne. Det får aktien til at stige med 5,3 pct. til 303,70 kr., men det virker som lidt af en overreaktion, mener Klaus Kehl, der er aktieanalytiker i Nykredit.

- Det væsentlige at bide mærke i er, at den organiske vækst er bedre ventet, og det skal Novozymes have kredit for. Der har været mange investorer, som har været nervøse omkring væksten, og det er nok også derfor, at vi ser en markant reaktion i aktien, siger Klaus Kehl, der anbefaler at sælge aktien.

Enzymgiganten kunne i årets første kvartal fremvise en organisk vækst på 3 pct., hvor analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde spået en fremgang på 0,9 pct.

C20 Cap stiger onsdag middag med 0,5 pct. til 1114,28.

Næstøverst i eliteindekset ligger GN Store Nord-aktien, hvis anbefaling af HSBC er blevet løftet til "køb" fra tidligere "hold". Kursmålet bliver hævet til 171 kr. fra 162 kr. Aktien stiger 2,3 pct. til 175,40 kr.

Modsat har HSBC sænket sin anbefaling af William Demant-aktien til "reducer" fra "hold", mens kursmålet skrues op til 135 kr. fra 116 kr. Oveni har UBS løftet sit kursmål for WDH til 168 kr. fra 158 kr., men fastholder anbefalingen "køb". Aktien falder med 1,1 pct. til 151,90 kr.

Også medicokoncernen Coloplast har været i analytikermøllen og fået sænket anbefalingen af HSBC til "hold" fra "køb", mens kursmålet er hævet til 585 kr. fra 555 kr. Danske Markets har også løftet sit kursmål for aktien til 650 kr. Tilbage i februar var kursmålet på 550 kr. ifølge Bloomberg News.

Coloplast-aktien stiger 0,5 pct. til 579,50 kr.

Citi har indledt dækning af Nets-aktien med et kursmål på 122 kr. Anbefalingen er "neutral", viser data fra Bloomberg.

NETS KLAR MED NY APP

Nets er ifølge Børsen på vej med næste generation af betalingskort - en app som man fremover kan betale sine varer med i eksempelvis supermarkedet.

Betalingsaktien stiger 1,7 pct. til 123,10 kr.

Fra udlandet er der kommet regnskaber fra kolleger og konkurrenter til blandt andet TDC, Danske Bank og Nordea, idet Telia og Handelsbanken har fremlagt resultater. Begge de svenske selskaber overraskede positivt i årets første kvartal.

TDC stiger 0,9 pct. til 37,37 kr., mens Danske Bank falder 0,04 pct. til 242,10 kr., mens Nordea falder 0,3 pct. til 81,70 kr.

Uden for C20 Cap er der kommet regnskab fra Ringkjøbing Landbobank, der fortsætter perlerækken af regnskaber med rekordhøj indtjening. Det skyldes, at der har været medvind over stort set hele linjen i perioden, hvilket ikke nødvendigvis ventes at være billedet gennem hele 2017.

- Vi har haft et exceptionelt godt kvartal. Jeg venter, at tendensen holder ved resten af året, men det er ikke sikkert, at man kan tage vores resultater i første kvartal og gange med fire, siger John Fisker, der er administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank.

Senere onsdag er der også resultater fra Cbrain, der forinden stiger 1,0 pct. til 51,50 kr.

/ritzau/FINANS