Aktier: C20 starter i klart plus - SAS dykker i rødt

Læs mere
Fold sammen

Der var plusser fra start i det danske C20 Cap-indeks, da børsen åbnede tirsdag morgen på en dag, hvor især SAS er i fokus, efter at selskabet er kommet med regnskab for tredje kvartal.

SAS fastholder i tirsdagens regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele regnskabsåret 2014/15, og flyselskabet ser dermed fortsat potentiale for et klart positivt resultat før skat og engangsposter.

Regnskabet viste en omsætning på 10973 mio. svenske kr. og et nettoresultat på 800 mio. svenske kr. Det var en fremgang for samme kvartal sidste år, hvor omsætningen endte på 10697 mio. svenske kr. og nettoresultatet på 496 mio. svenske kr.

Hos Sydbank havde analytiker Jacob Pedersen dog ventet bedre tal fra det skandinaviske luftfartsselskab.

- Tallene er lidt værre end ventet og ud fra det meget hurtige overblik, jeg har forsøgt at danne mig, ser det ud som om, at det skyldes brændstofomkostningerne, der ligger omkring 300 mio. svenske kr. højere, end jeg havde ventet, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Tirsdag morgen er SAS-aktien blandt de, som falder mest med 2,40 pct. til 12,20 kr.

I C20-indekset fortsætter Genmab de positive tendenser med en stigning på 1,0 pct. til 643,50 kr. Mandag steg biotekaktien med 4 pct., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) lagde op til en hurtigere godkendelsesproces for lægemiddelkandidaten Daratumumab.

Novo Nordisk bidrager endvidere til fremgang i det danske eliteindeks med en stigning på 1,12 pct. til kurs 396,59. Selskabet har fået løftet sit kursmål hos Nordea, der nu har målet 500 kr. mod tidligere 478 kr., mens anbefalingen ”køb” fastholdes. Dermed tangerer den nordiske storbank det højeste kursmål, der er registreret blandt de analytikere, der indrapporterer til Bloomberg News. Danske Bank var tidligere alene om et kursmål på 500 kr. for Novo Nordisk.

Skako-aktien kommer tirsdag morgen godt fra start med en stigning på 2,9 pct. til 24,70 kr., efter at det tirsdag morgen kom frem, at selskabet henter en svensk ordre på 11,2 mio. kr.

- Ordren er et resultat af den nye strategi, hvor der arbejdes målrettet med Skako Concretes kernekompetencer på udvalgte markeder og er også vigtig i bestræbelserne på at udbygge Skako Concretes tilstedeværelse på det svenske marked, siger Søren Pedersen, der er administrerende direktør hos Skako Concrete, i en meddelelse til fondsbørsen.