Aktier: C20 springer ud i forårsgrønne farver

Foråret er kommet til Danmark, og C20 springer mandag inden påske ud i grønne farver. Mandag morgen stiger indekset 0,2 pct. til 1079,75.

Flere danske C20-selskaber er ellers vågnet til dårlige nyheder.

Chr. Hansen klarede sig skidt i både torsdagens og fredagens handel efter fremlæggelse af regnskab for andet kvartal torsdag morgen, og der er nu blevet kvitteret med sænkede kursmål fra SEB og Goldman Sachs, viser data fra Bloomberg News.

SEB har sænket sit kursmål for aktien til 485 kr. fra 495 kr. og gentaget anbefalingen "køb".

Goldman Sachs har sænket kursmålet til 402 kr. fra 411 kr. og gentaget anbefalingen "neutral".

Chr. Hansen åbner mandag 0,1 pct. lavere i 425,30 kr.

Også smykkeproducenten Pandora har fået sænket sit kursmål. RBC har nedjusteret til 900 kr. fra 1000 kr. og gentaget anbefalingen "outperform".

Pandora, der er faldet med næsten 20 pct. i 2017, åbner mandag i bunden af C20 med et fald på 0,4 pct. og bliver handlet til 738,50 kr.

LYS MANDAG I VENTE FOR MÆRSK

Græsset er dog grønnere ved A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie mandag åbner 0,3 pct. højere i 11.870 kr.

Både en stabilisering af oliepriser og rygter om, at EU mandag vil godkende rederiets opkøb af Hamburg Süd kan påvirke shippingaktien i løbet af dagen. Ifølge Reuters sker godkendelsen dog med visse betingelser for det samlede rederis fortsatte drift.

Novo Nordisk forsøger sig i USA med en ny prismodel, hvor selskabet skal have betaling efter produkternes effekt på patienterne. Det bliver dog kritiseret af en amerikansk medicinindkøber, Express Scripts, skriver Berlingske Business.

Novo Nordisk-aktien åbner mandag 0,3 pct. højere i 248,20 kr.

Cemat, som ejer et polsk ejendomsselskab, gennemfører nu det store tilbagekøb af aktier, som blev lanceret tidligere i år. Cemat køber mere end halvdelen af aktierne i selskabet tilbage med henblik på at annullere dem.

Cemat-aktierne bliver mandag morgen handlet til 0,325 kr. Det er uændret fra fredag.