Aktier: C20-selskaberne tager en tur i trædemøllen

En stor ordre fra Canada har onsdag morgen ikke kunnet forhindre Vestas i at hænge fast i det samme dødvande, som præger det øvrige danske aktiemarked onsdag morgen.

Foto: Malte Kristiansen.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset ligger 0,01 pct. højere i 1054,64, og blandt de 20 eliteaktier er den største bevægelse på 0,7 pct. Det er TDC, der stiger i den størrelsesorden til 33,70 kr. uden bagvedliggende nyheder.

VESTAS SLØJFES FRA FAVORITLISTE

Vestas ligger i den tunge ende af C20 Cap efter et fald på 0,4 pct. til 477,20 kr.

Vindmøllekoncernen har natten til onsdag annonceret en stor ordre i Canada, hvor selskabet skal levere 65 møller med en samlet kapacitet på 224 megawatt. Projektet ventes i drift i fjerde kvartal 2017, mens leveringen indledes i andet kvartal næste år. I aftalen er desuden inkluderet en tiårig serviceaftale.

Det er dog ikke alt, der går Vestas' vej onsdag morgen. Goldman Sachs har slettet aktien fra sin aktiefavoritliste og skåret kursmålet med en tyver til 560 kr. Det berettiger stadig til anbefalingen "køb", og Goldmans kursmål ligger også en pæn bid over Vestas' markedskurs.

BLANDEDE BOLSJER TIL MÆRSK

For A.P. Møller-Mærsk-aktierne har nyhedsstrømmen også været blandet. Olieprisen er efter dansk børslukketid tirsdag faldet fra omkring 50,60 dollar til 49,45 dollar.

Modsat har den amerikanske storbank Bank of America-Merrill Lynch hævet sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "underperform".

Endelig har A.P. Møller-Mærsks logistikselskab, Damco, tirsdag afvist rygter om, at selskabet, der er den mindste af de otte forretninger i konglomeratet, er til salg.

Store underskud i 2013 og 2014 og et forretningsområde lidt uden for det lyseblå konglomerats kerne - skibsfart og olie - har fået iagttagere til at spekulere i et salg. Men det kan de godt glemme, siger Damco-direktør Hanne B. Sørensen til Ritzau Finans.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk ligger uændret i 8610 kr.

FLSmidth kan konstatere, at den schweiziske storbank UBS fortsat ser store udfordringer forude på det globale minemarked. Det går onsdag ud over danske FLSmidths finske konkurrent Outotec, der får sænket sin anbefaling af banken. Herhjemme ligger FLSmidth 0,4 pct. lavere i 240 kr., mens Outotec falder 3,3 pct. i Finland.

MAKRONYT I FOKUS

Fra den makroøkonomiske front kan der ifølge afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen være grund til at holde øje med de amerikanske indkøbschefers forventningsindeks, ISM, senere i eftermiddag.

Desuden holder aktiemarkedet øje med udviklingen i meningsmålingerne op til den britiske afstemning den 23. juni om tilknytningen til EU.

- Vi fik sidst på dagen i går en meningsmåling fra The Guardian, der pegede på et flertal til nej-siden. Så usikkerheden frem mod folkeafstemningen begynder at kunne mærkes, siger Ole Kjær Jensen.