Aktier: C20-selskaberne skuffede generelt i andet kvartal

Selskaberne i C20 Cap har afsluttet regnskabssæsonen - og Carlsberg overraskede mest i positiv retning. Generelt var der dog tendens til, at de fleste af selskaberne i eliteindekset ikke levede op til de forventninger, som analytikerne havde skruet sig op til.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskaberne i C20 Cap har afsluttet regnskabssæsonen - og Carlsberg overraskede mest i positiv retning. Generelt var der dog tendens til, at de fleste af selskaberne i eliteindekset ikke levede op til de forventninger, som analytikerne havde skruet sig op til.

Det vurderer Mikkel Duus-Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord.

Ud af 19 selskaber levede de 12 ikke op til aktieanalytikernes forventninger, og i gennemsnit faldt aktiekurserne for de 20 aktier i indekset med 1,5 pct. på dagen, hvor regnskabet er offentliggjort, påpeger han.

Den største positive overraskelse stod bryggerikoncernen Carlsberg for. Her var indtjening per aktie i første halvår var 17 pct. bedre end analytikerne havde estimeret, noterer aktieanalytikeren.

- Den positive overraskelse skyldes først og fremmest bedre indtjening på samtlige markeder både i Øst- og Vesteuropa samt Asien. Desuden var omkostningerne på de finansielle poster lavere end ventet. Ledelsen fastholder forventningerne for 2017, og umiddelbart var det faktisk overraskende, at aktiekursen faldt på dagen, hvor regnskabet blev offentliggjort, skriver Mikkel Duus-Hansen om den netop overståede regnskabssæson.

En aktie i Carlsberg faldt med 2,7 pct. på dagen, hvor regnskabet blev offentliggjort.

Mens FLSmidth stod for den største skuffelse i forhold til analytikernes forventninger, så var det Pandora, der tog stikket med det største kursfald hjem på regnskabsdagen.

I FLS lå indtjeningen per aktie 61,2 pct. under konsensusestimatet hos analytikerkorpset ifølge Spar Nord. En væsentlig del af forklaringen var dog en engangsomkostning i forbindelse med en drifts- og vedligeholdelseskontrakt.

For Pandoras vedkommende var det investorernes bekymring for vækstudsigterne før regnskabet, og denne frygt er på ingen måde aftaget efter regnskabet.

- Tallene fjernede ikke risikoen for, at der kan komme en nedjustering senere i 2017 og påvirker derfor risikopræmien i opadgående retning, lyder det fra Per Hansen, der investeringsøkonom i Nordnet.

En aktie i Pandora faldt med 13,7 pct. på dagens for regnskabsaflæggelsen. Og smykkeselskabets aktiekurs er faldet med over 30 pct. i år.