Aktier: C20 på vej mod ottende plus på stribe

Det danske aktiemarked holder tirsdag middag fast i stigningerne fra åbningen, og C20 Cap ligger med et plus på 0,2 pct. til 1013,08 dermed til at stige for ottende dag i træk.

Aktiviteten på markedet er dog meget afdæmpet, og blandt eliteaktierne er GN Store Nord alene om at bevæge sig mere end 1 pct. Der kan ved middagstid noteres stigninger i 16 af de 20 aktier i C20 Cap, der med striben af stigninger har nedbragt årets nedtur til blot 2,5 pct.

Også i resten af Europa er bevægelserne små - men overvejende positive - i tirsdagens fortsat ferieramte marked.

GN Store Nord ligger med et plus på 2,0 pct. til 149 kr. som den mest stigende aktie i C20, uden at der er nyt fremme om selskabet. Det har også været en af de bedre C20-aktier set over hele 2016, hvor det er blevet til den stigning på 19 pct.

TDC ligger også pænt med en stigning på 0,9 pct. til 35,53 kr., mens Lundbeck, der tirsdag får opmærksomhed i Børsen, ligger 0,7 pct. højere i 279,30 kr. Topchef Kåre Schultz siger til avisen, at medicinalselskabet går et strålende 2017 i møde med flere produktlanceringer og kraftig vækst i USA.

Aktierne i de børsnoterede forsikringsselskaber virker upåvirkede af den storm, Urd, der natten til tirsdag ramte landet med flere skader til følge. Tirsdag morgen ser det da også ud til, at skadeomfanget bliver mere begrænset, i forhold til hvad tidligere storme som Allan og Bodil tidligere år har udløst af skader.

- Vi ser det ikke som værende en storm a la hverken Allan eller Bodil. Det er noget mere begrænset. Vi har heller ikke nogen af de helt store skader på nuværende tidspunkt med hele tage, der er blæst af, siger skadechef Allan Falk fra Tryg Forsikring til Ritzau.

Trygs aktie stiger 0,3 pct. til 128,20 kr., Topdanmark ligger 0,1 pct. højere i 181,50 kr., mens Alm. Brands aktie falder 0,9 pct. til 53,00 kr.

Blandt sidepapirerne bliver Simcorp belønnet for den ordre, som selskabet offentliggjorde fra det italienske forsikringsselskab Generali efter børslukketid fredag. Værdien af aftalen er ukendt, men Simcorps meddelelse var en fondsbørsmeddelelse og dermed er der tale om ikke blot en "stor ikke-abonnementsbaseret licensaftale", men en ordre til en værdi over 10 mio euro. Simcorp-aktien stiger 3,6 pct. til 341,40 kr.

Dagens mest stigende aktie er imidlertid Scandinavian Brake Systems, der blandt andet laver reservedele til biler. Selskabet øjner ifølge Børsen et kæmpemarked og store besparelser, hvis en satsning på at fjerne tungmetaller fra bremseklodser lykkes. Forsøget på at udvikle bremseklodser uden skadelige stoffer er et projekt til 15 mio. kr.

SBS-aktien stiger 5,8 pct. til 25,60 kr.