Aktier: C20 løftet af Genmab og fire aktier i rekordkurs

Genmab, DSV og TDC kæmpede til det sidste om at blive onsdagens mest stigende aktie i det danske eliteindeks, men det endte med en sejr til Genmab.

Forårets sidste handelsdag blev afsluttet med en stigning i C20 Cap på 1,0 pct. til 1153,94, efter at det på et tidspunkt havde ligget til at lukke i det højeste niveau nogensinde i niveauet 1156,60.

Et par skuffende nøgletal fra USA var i slutningen af dagen imidlertid med til at ødelægge rekordfesten. Fire aktier indekset endte dog onsdag i det højeste lukkeniveau nogensinde - herunder DSV.

Transportkoncernens aktie steg 2,8 pct. til 403,10 kr. og udbyggede årets fremgang til 28 pct. Den britiske storbank Barclays bidrog til den positive stemning om DSV ved at hæve kursmålet for aktien til 420 kr. fra 405 kr. og gentage anbefalingen "overvægt".

GENMAB PÅ VEJ TIL CHICAGO

Der var også rift om Genmab, der sluttede dagen i 1413 kr. efter en stigning på 3,7 pct. Det skete forud for en vigtig konference i næste uge, ASCO-mødet i Chicago, hvor selskabet vil præsentere flere data for sit kræftmiddel Darzalex.

- Det vil give fokus på aktien, når nu konferencen går i gang i Chicago, og det er måske allerede det, vi ser færden af nu, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank, der frem mod mødet har en købsanbefaling af aktien.

TDC sluttede med en stigning på 3,2 pct. til 39,53 som den næstmest stigende aktie i C20.

POSITIVE VURDERINGER AF CONTAINERMARKEDET

Mærsk-aktierne var også godt kørende i onsdagens handel med en stigning til selskabets B-aktie på 0,5 pct. til 12.610 kr. Koncernen fik løftet kursmålet af Barclays til 11.700 kr. fra 11.250 kr., mens anbefalingen fortsat er "ligevægt".

Desuden har analysehuset Alphaliner skruet sine vækstskøn op for containerfragten på verdenshavene i år efter at have kigget på trafiktallene i første kvartal. Også analytikerne i konsulenthuset Drewry tror på bedre tider for rederierne.

- Alphaliner er ude med lidt mere positive meldinger for aktiviteten i containermarkedet. Vi ser stadigvæk en udfordring med balanceforholdet mellem udbud og efterspørgsel, og det er grunden til, at vi stadigvæk har en negativ anbefaling af aktien, siger Martin Munk.

Ud over DSV var der kursrekorder i Carlsberg, Dong Energy og William Demant. Carlsberg, som fik løftet kursmålet af Bernstein til 690 kr. fra 660 kr., steg 1,1 pct. til 721 kr. Dong lukkede 0,2 pct. højere og 289,10 kr., og William Demant gik frem med 2,5 pct. til 173,70 kr.

MATAS LØFTET AF DANSKE BANK

Uden for eliteindekset steg Matas yderligere 3,3 pct. til 110 kr. efter en stigning på 2,4 pct. tirsdag, da selskabet kom med regnskab. Efter at have nærlæst regnskabet har Danske Bank fundet anledning til at løfte anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er desuden hævet til 125 kr. fra 110 kr.

Firstfarms, der steg 1,9 pct. til 54 kr., var aktuel med regnskabet for første kvartal, som bød på et overskud på 5,4 mio. kr. med et underskud på 1,3 mio. kr. i samme periode sidste år.

Victoria Properties kunne endvidere fortælle, at det snart slut med at være en tom børsskal, idet selskabet for fremtiden vil investere i danske ejendomme og pantebreve. Til det formål har selskabet fortsat planer om at gennemføre en emission i juni, juli eller august.

Aktien faldt 2,0 pct. til 7,40 kr.