Aktier: C20 løftes af stigninger i Mærsk og Novo

Nye plusser præger ugens aktieåbning herhjemme, hvor C20 Cap-indekset efter ti minutters handel er steget 0,3 pct. til 990,48.

Læs mere
Fold sammen

Fredagens rentenedsættelse i Kina og ugens understøttende meldinger fra Den Europæiske Centralbank (ECB) fortsætter med at give positive undertoner på de europæiske aktiemarkeder.

- Fredagens meddelelse fra Kina kan nok stadigvæk have noget afsmittende effekt i forhold til markederne. Også når man kobler det sammen med, at ECB i sidste uge signalerede, at man er villige til at lempe. Så du har to vigtige økonomier i verden, hvor det ser ud til, at myndighederne vil være klar til at lempe, hvis der er behov for det. Det er det, aktierne godt kan lide, sagde chefaktiespecialist Michael Borre fra Nordea før åbningen til Ritzau Finans.

Chr. Hansen topper fra morgenstunden i eliteindekset med en stigning på 1,4 pct. til 413,60 kr. Herefter følger Novo Nordisk med et plus på 1,2 pct. til 377,40. Der er samtidig revanche til Mærsk-aktierne, som fredag faldt tungt, efter at selskabet bag nedjusterede forventningerne. Mærsk B retter sig 0,9 pct. til 10.010 kr. efter et fald fredag på 5,2 pct.

- Det er dagen derpå i forhold til Mærsk-nedjusteringen i fredags. Det bliver ret spændende at se, hvad de forskellige analytikere vil sige. Det er fristende at hoppe på aktien nu, men det, der så bare får os til at anbefale at passe en lille smule på med at købe den nu, er, at svagheden inden for containermarkedet sagtens kan komme til at vare ved en periode, vurderer Michael Borre.

Og hvis det trækker ud med en vending på containershippingmarkedet er der ifølge Borre ikke nogen "tricker", der kan omætte den attraktive prissætning til kursstigninger.

- Derfor anbefaler vi faktisk vores kunder at afvente køb af Mærsk-aktien, selvom man begynder at blive fristet efter kursfaldet i fredags. Vi vil godt se et eller andet, hvor man kan sige, at nu har man en vending, som man kan tro på. Når den kommer, så tror jeg også, at der vil være et fedt potentiale i aktien. Det er bare lidt for tidligt stadigvæk, siger Michael Borre.

En stribe finanshuse har allerede opdateret deres estimater for Mærsk efter nedjusteringen. Mandag er det kommet frem, at analytikerne hos JPMorgan efter nedjusteringen har sænket kursmålet for Mærsk B til 12.000 fra tidligere 14.500 kr., mens anbefalingen "overvægt" fastholdes. Hos Jefferies, som fortsat anbefaler "køb" er kursmålet sakset til 12.500 kr. fra tidligere 14.250 kr., mens Nomura efter en sænkning til 8900 kr. har laveste kursmål for aktien. Tidligere lød kursmålet her 10.100 kr., mens anbefalingen fortsat er "reducer".

Genmab kan glæde sig over, at det har opnået endnu en milepæl i samarbejdet med Janssen Bioteck vedrørende Duobody-teknologiplatformen. Det udløser en betaling på 3 mio. dollar, fremgår det af en meddelelse fra Genmab, hvis aktie fredag steg 1,5 pct. til 646 kr. - og mandag er åbnet 1,1 pct. højere i 653 kr.

Aktien i isoleringsselskabet Rockwool er ligeledes kommet godt fra land i mandagens aktiehandel, efter at storbanken HSBC har løftet anbefalingen af aktien til ”køb” fra ”hold” og samtidig har hævet kursmålet med 100 kr. til 1200 kr. Det fremgår af Bloomberg News. Rockwool-aktien stiger 2,1 pct. til 1059 kr.

Der er også analysenyt fremme i forhold til Nordea, som hos schweiziske storbank UBS har fået sænket kursmålet til 76,44 kr. fra tidligere 80,23 kr. Anbefalingen er fortsat ”neutral”. Bankens aktie falder 0,8 pct. til 77,95 kr.

Parken Sport & Entertainment, der handler uændret i 54 kr., er mandag aktuel med sit regnskab for tredje kvartal. For 2015 venter selskabet en omsætning på 1050 mio. kr. og et resultat før skat på minus 45 til minus 55 mio. kr. Efter weekendens superligakampe ligger Parkens fodboldklub FCK i toppen af Superligaen.

Exiqon kommer ligeledes med regnskab for tredje kvartal. Biotekselskabet venter for hele året en omsætning på cirka 155-160 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på cirka 10 mio. kr. Exiqons aktie ligger uændret i 11,80 kr.

TV: Casper Schrøder tager pulsen på aktiemarkederne