Aktier: C20 ligger højere på regnskabstung dag

Torsdag er sjette dag i træk med et C20 Cap-indeks over 1000. De danske aktier klarer sig bedre end markederne ud i Europa, der generelt ligger med fald på omkring 0,5 pct.

Læs mere
Fold sammen

- Der er relativt mange veldrevene danske selskaber, som har gjort det rigtig godt, og sammen med Carlsberg er de med til at trække i de danske aktier torsdag, siger aktiehandler i Jyske Bank Kim Sejdelin til Ritzau Finans.

Det danske C20 Cap-indeks ligger i 1018,93, hvilket er 0,1 pct. højere end onsdag.

Kurseuforien klæber sig fortsat til Carlsberg, der ligger i toppen af C20 torsdag middag med en stigning på 3 pct. til 607 kr.

- Det undrer mig lidt, da vi stadig mangler syn for sagen, siger Kim Sejdelin.

Dermed mener han, at den egentlige strategi fortsat ikke fremvist. Den kommer først ved udgangen af første kvartal.

- Kursstigningen er nok mere et udtryk for troen på, at den nye topchef kan gøre det godt end egentlige resultat, vurderer Kim Sejdelin.

Bryggerikoncernen lancerede onsdag i forbindelse med regnskabet en plan - Funding the Journey - for at øge selskabets resultat med 1,5-2,0 mia. kr. årligt med fuld effekt fra 2018.

Meningen er, at en del af dette øgede overskud skal geninvesteres i virksomheden og dermed finansierer den kommende strategiplan - Sail2022.

Efter regnskabet har finanshuset Kepler Cheuvreux desuden hævet kursmålet på bryggeriaktien med 20 kr. til 500 kr. og fastholder sin anbefaling på "reducer". Derudover har Nordea hævet kursmålet til 680 kr. fra 630 kr. og fastholder anbefalingen "køb".

På den danske regnskabsscene er der kommet periodemeddelelse for tredje kvartal fra høreapparatproducenten William Demant, som planter sig i bunden af C20-indekset med et fald på 1,6 pct. til 624,50 kr.

- Der var ikke noget overraskende i periodemeddelelsen fra WDH, og vi mener fortsat i Jyske Bank, at selskabet har svært ved at slå igennem på markedet med dets nye produkter, siger aktiehandleren fra Jyske Bank.

Selskabet selv kalder udviklingen i årets første ni måneder for tilfredsstillende, hvor der blandt andet har været en vækst i engrossalget, som overstiger den generelle vækst på markedet.

William Demant fastholder desuden forventningerne til hele året og regner dermed fortsat med et driftsoverskud (EBIT) i størrelsesordnen 1,8-2,0 mia. kr. for 2015.

Omkring middagstid kommer ingeniørkoncernen FLSmidth med regnskab for tredje kvartal, hvor der ifølge senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank kan være et lille lyspunkt i oplysningerne om ordreindgangen i kvartalet, som ventes at være den bedste i to år. Forud for regnskabet falder aktien dog med 0,4 pct. til 267,80 kr.

Inden torsdagens handel har NKT Holding leveret tal for tredje kvartal. Aktien falder med 7,4 pct. til 355,10 kr. Selskabet garnerede regnskabet med en nedjustering til indtjeningen i 2015, hvor der nu ventes en operationel EBITDA-margin i standardmetalpriser på op til 9,2 pct. mod tidligere 10,1 pct. Forventningen til en organisk vækst på 3 pct. er uændret, oplyser NKT.

IC Group har også leveret kvartalstal. Aktien stiger 1,8 pct. til 193,50 kr. efter et regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Selskabet fastholder forventningerne for hele regnskabsåret og venter en omsætningsvækst på 4 pct. samt en indtjeningsmargin (EBIT) på 10 pct.

Veloxis præsenterede sent onsdag sit regnskab for tredje kvartal, der viser, at biotekselskabet kom ud af perioden med et underskud på 48,1 mio. kr., hvorefter selskabets kassebeholdning ved udgangen af september var skrumpet til 157,6 mio. kr. Der arbejdes nu på at rejse ny kapital til finansiering af en vigtig lægemiddellancering i USA, hvor selskabets lægemiddel Envarsus til forebyggelse af organafstødning hos nyretransplanterede ventes lanceret mod slutningen af året. Efter regnskabet falder Veloxis 13 pct. til 1,61 kr.

Allergikoncernen ALK-Abello, der stiger 2 pct. til 776 kr., er også blandt torsdagens regnskaber. Selskabet opjusterer forventningerne til 2015. Der ventes nu et driftsresultat (EBITDA) på omkring 400 mio. kr. opgjort før særlige poster. Tidligere forudså ALK et resultat på 350-400 mio. kr. - dog opgjort eksklusive royalties - og yderligere milepæle fra partnere vedrørende selskabets tabletprogrammer.

- Jeg vurderer ikke, at regnskabet berettiger til en kursstigning, hvis man justerer for specielle forhold, siger Kim Sejdelin.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk