Aktier: C20 lavere med APM i fokus

C20-indekset lå torsdag over middag marginale 0,2 pct. laverer i 499,81 efter uensartet udvikling.

På en nyhedsfattig dag tiltrak APM en del opmærksomhed med nye ordrer til Lindø-værftet og gode nyheder fra APM Terminals.

A. P. Møller Mærsks B-aktie lå over middag 0,3 pct. højere i kurs 71.800. Odense Staalskibsværft, der er bedre kendt som Lindø, skal levere seks Ro-Ro skibe til den engelske rederigruppe EPIC Shipping. Skibene skal leveres i 2009 og 2010. Lindø-værftet har de senere år været i økonomisk krise, og værftet er på vej igennem en effektiviserings- og spareplan på 480 millioner kroner.

- Den her ordre fjerner enhver diskussion om vore konkurrencedygtighed og giver arbejde til 600 mand indtil 2010. Jeg vil ikke ind på de økonomiske detaljer, men jeg kan da godt afsløre, at vi ikke indgår aftaler med mindre, vi kan tjene penge på dem, sagde finansdirektør Peter Jann Nielsen fra Odense Staalskibsværft til RB-Børsen.

APM Terminals kommer til at bidrage til det kæmpe Maasvlakte 2 havneprojekt i Rotterdam. APM Terminals skal således drive den ene af to terminaler, mens et konsortium skal drive den anden.

- APM Terminals gik ud af budprocessen om den anden terminal, da vi fik en separat aftale med myndighederne i Rotterdam. Derfor er der ikke tale om tabere og vindere, da vi skal drive den ene terminal, mens konsortiet skal drive den anden terminal, sagde talsmand Tom Boyd fra APM Terminals.

Tyske Südzucker, der er konkurrent til Danisco, blev som ventet hårdt ramt af EU's sukkerreform. Overskuddet i Europas største sukkerproducent faldt i regnskabsårets første kvartal med 90 pct. til 37,3 mio. kr. Det ventes, at Danisco, der faldt 0,2 pct. til kurs 417, også vil blive hårdt ramt.

- De får nogle tæsk på indtjeningen, men det gør Danisco også. Selve resultatet ser ret lavt ud, men de fastholder forventningerne til hele året, og det virker ikke som om, de er blevet overraskede over noget. De skriver dog, at der kunne komme yderligere tiltag fra EU og stramme tommelskruerne på sukkerproducenterne yderligere, sagde analytiker Stig Nymann fra Gudme Raaschou.

D/S Torm steg 1,7 pct. til kurs 224,3, hvilket var den største stigning i C20-regi. Der var ingen selskabsspecifikke nyheder fra rederiet, men det amerikanske transportsektorindeks lukkede onsdag med en stigning på knap 2 pct., hvilket kan være en drivende faktor.

Lifecycle Pharma, der steg 1,8 pct. til kurs 56, begynder klinisk fase II studie med LCP-Artorfen til behandling af forhøjet kolesterol i USA.

Lifecycle Pharma planlægger at komme ind på markedet når det førende medikament Lipitor, der markedsføres af Pfizer, ser patentet udløbe i 2011. Lipitor er verdens mest sælgende medikament med en omsætning på 5,16 mia. dollar i første kvartal i år.

- Vi er utroligt glade for at have nået endnu en af vores milepæle med påbegyndelsen af dette studie, og vi ser frem til at modtage data fra forsøget til næste år, sagde administrerende direktør Flemming Ørnskov fra Lifecycle Pharma.

(RB-Børsen)