Aktier: C20 kan stå foran ny positiv åbning

Der blæser igen milde vinde på aktiemarkederne tirsdag morgen, og det kan føre til en ny stigning for det toneangivende danske C20 Cap-indeks, der har taget små skridt frem de seneste to dage til indeks 1168,75, eller mindre end 1 pct. fra den hidtidige lukkerekord.

Arkivfoto. Der blæser igen milde vinde på aktiemarkederne tirsdag morgen, og det kan føre til en ny stigning for det toneangivende danske C20 Cap-indeks, der har taget små skridt frem de seneste to dage til indeks 1168,75, eller mindre end 1 pct. fra den hidtidige lukkerekord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blæser igen milde vinde på aktiemarkederne tirsdag morgen, og det kan føre til en ny stigning for det toneangivende danske C20 Cap-indeks, der har taget små skridt frem de seneste to dage til indeks 1168,75, eller mindre end 1 pct. fra den hidtidige lukkerekord.

Stemningen i USA var til den gode side mandag aften, og i Asien er der også stigninger på langt de fleste markeder, ligesom handlen med futures tirsdag morgen i Europa peger på nye plusser.

Topdanmark, Pandora og William Demant er blandt de større danske aktier, der vil være interesse om i tirsdagens handel.

Forsikringsselskabet, der ligger lige uden for C25, kommer med regnskab omkring middagstid. Koncernens seneste prognose for 2017 varsler et overskud - ud fra en såkaldt modelmæssig resultatprognose - på 1100-1200 mio. kr. i 2017.

Forventningerne til Topdanmarks combined ratio - det vil sige den procentandel af præmierne, som udbetales i erstatningeller går til udgifter - lyder på omkring 89.

Pandora var mandag påvirket af en nedjusteret anbefaling fra Carnegie og faldt 3,9 pct. til 660 kr. Aktien er nu dykket 27 pct. siden nytår, og den kan komme under yderligere pres tirsdag, hvor aktien ikke længere handles inklusive retten til et udbytte på 9 kr.

William Demant var på banen med et regnskab mandag morgen, der ikke faldt i god jord trods en opjustering, og aktien faldt 3,2 pct. til 161,10 kr. i mandagens handel. Aktien står til fortsat opmærksomhed fra børshusene, der opdaterer deres syn på høreapparatselskabet.

Foreløbigt har den amerikanske investeringsbank JP Morgan sænket sit kursmål til 171 kr. fra 177 kr. Anbefalingen af William Demant-aktien er uændret »neutral«. Også Kepler Cheuvreux har reageret med en sænket anbefaling til »hold« fra »køb« og et skåret kursmål til 170 kr. fra 183 kr., viser data fra Bloomberg.

Tirsdagen byder desuden på regnskaber fra Tivoli og Hvidbjerg Bank, mens der kommer større navne i spil onsdag.

Her skal tre C20-aktier, Carlsberg, A.P. Møller-Mærsk og Coloplast, vise tal for udviklingen i seneste kvartal, mens også en række mindre aktier som Spar Nord, Torm, NNIT og ALK-Abelló ventes på banen i morgentimerne. Tirsdag er derfor sidste dag at positionere sig i de værdipapirer forud for regnskabsaflæggelserne.