Aktier: C20 kæmpede sig tilbage i græsk gældsdrama

Situationen omkring Grækenland sendte nok en gang strøm gennem aktiemarkederne torsdag, hvor det danske C20 Cap-indeks i løbet af dagen var nede med knap 2 pct.

Læs mere
Fold sammen

Ud på eftermiddagen vendte stemningen dog rundt på hovedet, og resultatet blev, at det toneangivende C20 Cap-indeks lukkede i et mindre plus på 0,2 pct. på 974,35.


Ifølge Morten Kongshaug, investeringsstrateg i Industriens Pension, skal man ikke nødvendigvis lægge for meget i, at stemningen pludselig vendte.


Han peger på, at der løbende er rygter fremme omkring en mulig løsning på den græske krise, hvilket har det med at skabe svingninger på markederne. Torsdag eftermiddag mødtes finansministrene i eurozonen i Luxembourg, men der var ikke nogen meldinger fra den front inden børslukketid.


- Det er højvolatile markeder i øjeblikket, og det er meget svært at tolke noget som helst på de reaktioner, vi ser. Det bølger frem og tilbage omkring Grækenland, og markederne er meget fastlåste omkring situationen, siger Morten Kongshaug til Ritzau Finans.


Han vurderer dog, at en del af comebacket til aktier kunne forklares med, at der sidst på eftermiddagen kom et overraskende stærkt nøgletal fra verdens største økonomi, USA, i form af det såkaldte Philadelphia Fed-indeks, der dækker over erhvervslivets forventninger til fremtiden.


Blandt selskaberne var der ikke de helt store nyheder blandt de største danske aktier i C20 Cap-indekset. Medicoselskabet Coloplast fik dog et mindre comeback oven på de seneste par dages solide kurslussinger, efter at ledelsen tirsdag måtte nedjustere forventningerne til årets resultat som følge af udfordringer i Storbritannien og USA.


Coloplast-aktien steg hele 4,2 pct. til 447,20 kr., hvilket var nok til en klar førsteplads i C20-regi. Lidt efter fulgte Genmab og William Demant, der steg 0,9 pct. og 0,8 pct. til 586 kr. og 536 kr.

I den modsatte ende sluttede Nordea og TDC i bunden med fald på henholdsvis 1,4 pct. og 0,7 pct. Der var dog ikke nogen bagvedliggende nyheder til at forklare faldene.


Derimod var nyhedsstrømmen mere tung blandt de mindre selskaber uden for C20.


Fra morgenstunden kom SAS med regnskab for andet kvartal, der viste, at luftfartsselskabet har været i stand til at vende sidste års minus til et plus - dog blandt andet takket være engangsindtægter fra salg af landingstilladelser.


SAS kom helt præcist ud af andet kvartal med et overskud efter skat på 279 mio. svenske kr. mod et minus på 800 mio. svenske kr. i fjor. Samtidig føler SAS sig sikker på at være i stand til at lande et overskud for hele året. SAS-aktien steg torsdag 4,2 pct. til 12,50 kr.

Der var også positive nyheder fra rederiet Mols-Linien, der som følge af en positiv trafikudvikling kunne hæve forventningerne til årets resultat.


Mols-Linien regner nu med et overskud på 50-60 mio. kr. for hele året, hvilket er et pænt stykke over den seneste prognose, hvor rederiet regnede med et plus på 35-45 mio. kr. Opjusteringen satte fart på rederiaktien, der steg 10 pct. til 30,90 kr., hvilket var klart mest blandt samtlige aktier på fondsbørsen i København.


Der var også medvind til stenuldsproducenten Rockwool, blandt andet takket være et anbefalingsløft fra Danske Bank. Banken har nu en købsanbefaling på aktien mod tidligere "hold". Rockwool-aktien steg 3,4 pct. til 1022 kr.


/ritzau/FINANS